cultura

El documental gironí ‘Parts naturals', a Mèxic

Parts naturals. Benvingut a casa, el documental de les gironines Ester Bertran i Anna Cañigueral –periodistes de TV3 i realitzadores de cinema–, ha estat seleccionat per al Festival Mi Género de Ciutat de Mèxic. La pel·lícula, de noranta minuts de durada i produïda per la gironina Versus Films i l'holandesa Steinweg Emotion Pictures, ha estat rodada a Girona, Barcelona i Amsterdam i es va estrenar als cinemes Girona de Barcelona i al Truffaut de Girona. Recentment s'ha publicat en DVD i està present en tot el mercat estatal.

El film reflecteix una altra manera de parir, de respectar la llibertat de la dona i recuperar l'harmonia amb la naturalesa. Les autores van prendre consciència que parir no es qualsevol cosa, sinó que és el fet més transcendent de la vida i que per a la dona és complicat a nivell físic, psicològic i social.

El film s'articula a partir que la Lydia i l'Esteban van decidir tenir el seu segon fill a casa. Una opció que a Catalunya trien molt poques dones. Algunes per desconeixement, d'altres perquè consideren que és poc segur. A través d'aquest documental es recullen experiències de dones que han parit a casa i de professionals que les han assistides, tot trencant certs tòpics que rodegen aquesta pràctica. Entre altres aspectes tècnics, hi destaca la música de Carles Martínez.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.