Societat

Obres de continuïtat

Barcelona destina aquest estiu 10,7 milions a 61 actuacions a la via pública

Els treballs afectaran els principals accessos, sobretot a l'agost

El nou govern assumeix tot el paquet dissenyat per l'anterior

Hi ha coses de la gestió pública que no canvien –i que potser no ho han de fer– per més que canviïn els governs. Com la tradició d'aprofitar el juliol i l'agost, i la davallada de la circulació que es produeix arran de les vacances, per posar de cap per avall Barcelona. Aquest estiu no serà diferent. S'han previst per aquests dos mesos 61 actuacions a l'espai públic pressupostades conjuntament en 10,7 milions d'euros. El cost és lleument inferior al de l'any passat, en què les 44 obres estiuenques van costar conjuntament 11,4 milions.

El paquet d'intervencions inclou diverses afectacions significatives als principals accessos a la ciutat, sobretot al mes d'agost. Entre les principals, la que comportaran els treballs que es fan de reurbanització i ampliació del pont de Sarajevo, a l'avinguda Meridiana, per millorar la connexió entre els barris de Trinitat Nova i Trinitat Vella. Tot i que la part de l'obra que afecta la Meridiana es farà en horari nocturn, la urbanització dels entorns de l'edifici de la UGT que es fa al mateix àmbit obligarà a tallar el túnel d'incorporació a la Meridiana des de la banda de muntanya de Via Favència i, del 20 de juliol al 8 d'agost, a eliminar un carril de sortida de l'avinguda.

La continuació dels treballs del túnel de Glòries també afectarà la Gran Via en aquell punt, i la ronda de Dalt serà objecte de repavimentacions en dos trams: la del ramal d'incorporació des de la via Augusta en sentit Besòs es farà el 13 i 14 de juliol, i la de la banda de circulació en sentit Llobregat entre Barcelona i l'Hospitalet s'executarà els dos primers caps de setmana d'agost. També es renovarà l'asfalt del carril bus del tronc central de la Gran Via entre la plaça Espanya i el carrer de la Química, i del costat muntanya de la Diagonal entre Palau Reial i la Facultat d'Empresarials. I també la neteja ordinària dels túnels de les rondes comportarà talls en dies puntuals.

De les 61 actuacions estiuenques, 29 són de pavimentació. Són deu més que l'any passat, però de menys abast. Si l'estiu de l'any passat es va renovar l'asfalt de 109.760 metres quadrats, ara són 66.748. Destaca també l'afectació que tindran les tasques de manteniment i millora de la infraestructura de la via de la línia 2 del metro, que obligaran a situar com a principi i final de línia l'estació de Sant Antoni en comptes de la de Paral·lel del 4 al 24 d'agost.

El paquet d'intervencions el completen millores en la xarxa de col·lectors i clavegueram i en les connexions d'aigua, gas i llum. Singularment, els treballs de construcció dels diferents trams de la línia d'alta tensió Collblanc-Trinitat. A finals d'estiu ha d'estar enllestida l'obra, i només faltarà fer passar els cables i connectar-la.

El calendari d'obres de l'estiu, dissenyat pel govern de Xavier Trias, ha de tirar-lo ara endavant l'executiu d'Ada Colau. Ahir la nova tinenta d'alcalde d'Ecologia, Urbanisme i Mobilitat, Janet Sanz, va ser l'encarregada de presentar la bateria d'actuacions, que va dir que començaven sense “cap problema” perquè “han estat planificades i treballades pels tècnics” i “es fan per millorar la mobilitat” i “responen als interessos dels veïns”.

Al capdavall, a Sanz l'acompanyava el gerent adjunt d'Infraestructures i Coordinació Urbana, Manuel Valdés, que ja hi era amb Trias i ara continua al departament. Sanz va assumir també la responsabilitat per les molèsties que puguin causar les obres, que va advertir que poden tenir un impacte “alt o molt alt” en els accessos especialment a l'agost, i, per endavant, va demanar disculpes i va agrair la “comprensió i paciència” dels veïns.

L'Ajuntament no descarta ara cobrir la ronda de Dalt

Si la setmana passada la regidora de Mobilitat i d'Horta-Guinardó, Mercedes Vidal, descartava la cobertura de la ronda de Dalt que en el mandat passat van pactar el govern de CiU i el PSC, ahir Janet Sanz la va matisar, si no desautoritzar, i va assegurar que no hi ha una decisió presa. Sanz, de fet, va negar que Vidal hagués descartat el projecte –tot i que la regidora havia afirmat, en declaracions a BTV, que es tractava d'un projecte “irrealitzable”– i va al·legar que la decisió es prendrà després de parlar amb els veïns, la mateixa fórmula a la qual va recórrer quan li van preguntar per eventuals canvis en l'ordenança de terrasses que va aprovar Xavier Trias.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia