cultura

La UdG analitza la volta catalana

El paper de les tècniques tradicionals sovint ha estat un punt de referència per a l'arquitectura contemporània. El fet que en aquests moments l'àmbit de l'edificació estigui en un procés de revisió i canvi, representa una magnífica oportunitat per analitzar en profunditat quines són les raons que justifiquen la vigència i èxit d'aquestes tècniques al llarg del temps. Amb aquesta voluntat, el departament d'arquitectura i enginyeria de la construcció de l'Escola Politècnica Superior de la UdG ha organitzat unes jornades entorn d'un dels elements estructurals més singulars que han ofert aquestes tècniques constructives: la volta catalana.

La validesa de les aproximacions numèriques i experimentals al comportament estructural, la importància dels materials constituents i de les particularitats del procés constructiu, la influència que ha tingut al llarg de la història i el paper que tindrà en el futur, són algunes de les qüestions que esperen debatre en les diverses sessions que s'organitzen en aquestes jornades que comencen avui i duren fins dissabte.

Entre d'altres, en les jornades s'homenatjarà l'arquitecte gironí Ignasi Bosch i Reig i s'ha muntat una exposició titulada Aprenent de la volta catalana.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.