Societat

La bandera francesa al Castellet de Perpinyà

En el monument històric de la capital nord-catalana acostuma a onejar-hi només la bandera catalana

L'administració francesa imposa, ara, la bandera tricolor el 14 de juliol i el 8 de maig

Si hi ha a Perpinyà un indret simbòlic de la catalanitat és el Castellet. Monument històric en ple centre de la ciutat, sempre hi ha onejat la bandera catalana. A pocs metres s'hi troba la Prefectura, que és la representació de l'Estat francès a Perpinyà. Sobre l'edifici de l'administració central la bandera francesa és més alta i més gran que la catalana del Castellet veí. L'administració francesa no li sembla prou i ara imposa també la bandera tricolor al costat de la catalana al monument emblemàtic en dies assenyalats de l'Estat francès.

El conservador del museu de la Casa Pairal instal·lat dins el Castellet, Jaume Deloncle, explica que “l'edifici està integrat en l'administració dels Monuments Històrics de França i és aquesta administració que imposa que el 8 de maig la bandera francesa onegi aquí també”. El 8 de maig es commemora la fi de la segona guerra mundial i l'armistici signat amb Alemanya i, amb el 14 de juliol, és una de les festes patriòtiques franceses més importants. La bandera francesa “hauria d'onejar també obligatòriament, segons els francesos, el 14 de juliol” explica Jaume Roure, president d'Unitat Catalana i regidor de l'Ajuntament de Perpinyà responsable dels Afers catalans. Si no hi és en aquesta data commemorativa de la presa de la Bastilla a París és “perquè els focs artificials es tiren des del Castellet i aquell dia no hi ha cap bandera per mesures de seguretat” confirma Deloncle. A l'Ajuntament de Perpinyà confirmen que la bandera francesa del Castellet “normalment només la posem durant el dia del 8 de maig, però si cau en cap de setmana o durant un pont s'hi queda fins que els empleats tornin a treballar”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.