Economia

maresme

Pumsa de Mataró tanca el 2011 amb 17 milions de dèficit

El consell d'administració de l'empresa municipal d'Urbanisme aprova els comptes amb set vots a favor i l'abstenció del PP

La companyia manté un patrimoni valorat en 27 milions d'euros

Marge de confiança per a l'empresa municipal d'Urbanisme de Mataró, Pumsa, tot i els números negatius que arrossega. Dimecres, el consell d'administració va aprovar els comptes del 2011 que evidencien un dèficit de 17 milions d'euros, cinc dels quals corresponen a pèrdues, i que malgrat tot van obtenir set vots a favor i només l'abstenció del PP. Els números presentats, però, s'hauran de ratificar ara per Junta General. Fonts de Pumsa van explicar que bona part de les pèrdues corresponen a una nova taxació dels actius de la companyia, que han anat a la baixa. La part positiva correspon als 27 milions d'euros de patrimoni de Pumsa i al'activitat generada l'any passat que va reportar 3 milions d'euros a aquesta empresa pública. Tot i això, i tal i com va confirmar el govern de CiU fa unes setmanes, la situació de la companyia és molt dolenta i depèn del bon resultat de les negociacions entre Ajuntament, entitats bancàries i Fomento per trobar una nova manera d'assumir un deute acumulat de 150 milions d'euros. Una situació que també ha obligat a reduir personal –de 55 a 36 treballadors– i a rebaixar salaris.

Defensa del PSC

Aprofitant la presentació dels comptes del 2011, el PSC ha volgut sortir en defensa de Pumsa i de la viabilitat de l'empresa que va ser gestada i gestionada durant 23 anys amb el govern socialista a la ciutat. El PSC considera que els números de l'empresa d'Urbanisme “reflecteix la situació de crisi, sobretot del sector immobiliari, que estem vivint a tot arreu”. La regidora Montse López, destaca que en el 2011 Pumsa ha fet efectives dues operacions urbanístiques importants “treballades en el mandat anterior” com són la venda de sòl a El Corte Inglés i d'un local al supermercat Mercadona a l'edifici d'El Rengle. “Des del seu inici Pumsa ha estat una eina al servei de la ciutat que ha servit per transformar-la i millorar-la, i nosaltres creiem que ha de continuar sent viable”, destaca la regidora. El portaveu del grup municipal del PSC, Joan Antoni Baron, va retreure al govern de Joan Mora la “lectura catastrofista” que fa de la companyia. “No podem permetre que es diguin mentides com que l'edifici d'oficines del Rengle està buit, quan en realitat està ocupat pràcticament en un 75 % del seu espai amb empreses que generen activitat econòmica a la ciutat”, assenyala.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.