Política

Camacho retreu a Mas que “4 de cada 5 catalans no s'han manifestat”

La líder del PPC diu que deixarà de donar suport a CiU al Parlament perquè “ha canviat de prioritats”

Acusa el president català d'iniciar un “trencament de la convivència”

“Un camí desconegut”, “preocupant”, “trenca la convivència social”, “problemàtic”, “no és la Catalunya real”. Són alguns dels qualificatius que la líder del PPC, Alícia Sánchez-Camacho, ha atribuït a la manifestació de la Diada i a l'actitud d l president de la Generalitat, Artur Mas, en valorar-la. Per la popular, Mas renuncia “a representar a tots els catalans” i se centra en els manifestants que, per ella, no són la majoria de Catalunya. “Quatre de cada cinc catalans no van sortir a manifestar-se”, ha retret. Sánchez-Camacho, a més, ha avisat que no seguirà donant suport al Govern i a CiU al Parlament perquè creu que Mas “ha canviat les prioritats” i ha deixat de banda la sortida de la crisi.

En una entrevista a Catalunya Ràdio, des d'on la líder del PPC ha escoltat la compareixença d'Artur Mas en directe Camacho ha volgut valorar la manifestació de l'ANC i les paraules del president. I la popular no ha amagat el seu malestar i la seva incomoditat per tenir un president de Catalunya que ella considera que està atiant una estratègia equivocada.

En aquest sentit, ha interpretat que Artur Mas “ha iniciat un camí molt problemàtic i preocupant, i que ens pot portar al trencament de la convivència social i cívica a Catalunya”. “En una Catalunya on a alguns se'ns vol excloure i se'ns insulta per no ser independentistes, em preocupa profundament que tinguem un president que estigui portant a Catalunya a aquesta situació”, ha sentenciat, tot denunciant que de les paraules de Mas se'n desprèn que els que no es van manifestar “sembla que no som catalans”.

Camacho, però, ha considerat que Artur Mas hauria de llegir les xifres de la manifestació d'una manera diferent a com ho ha fet el president. “El poble de Catalunya no hi era tot ahir a la manifestació. Som molts més. La millor Catalunya no és la d'ahir, es tota Catalunya i això són 7,5 milions”, ha explicat, tot detallant que, per ella, això vol dir que “si ahir es van manifestar 1,5 milions, hi ha quatre de cada cinc que no vam sortir i som la Catalunya silenciosa”. “Mas està cometent gravíssim error sent el president només dels que es van manifestar i deixant de ser-ho de tots, dels 7,7 milions de catalans”, ha conclòs.

Amb tot, Camacho no confia gaire en la voluntat de Mas de mantenir un discurs sobiranista i de suport a l'independentisme de la manifestació. En aquest sentit, ha demanat a CiU i al president que acabin “amb les ambigüitats” i sigui “coherent” si realment té un plantejament independentista. “En el debat de política general, tindran propostes per sol·licitar la independència de Catalunya. Que no es faci enrere i les aprovi”, l'ha reptat. I és que la popular creu que acabarà per “votar en contra” perquè CiU té un doble discurs que “li fa dir una cosa al carrer i fer una altra al Parlament”.

De la mateixa manera, la líder del PPC ha assegurat que està convençuda que el to que aquest dimecres ha exhibit Mas i que tant ha molestat a Sánchez-Camacho canviarà “quan tingui una votació sobre la independència al Parlament o després del dia 20, quan es reuneixi amb Mariano Rajoy”. “Els que volen la independència es trobaran amb una CiU que no estarà a l'alçada de les expectatives que ha creat Mas”, ha dit.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.