Cinema

Buried (Enterrado)

Suspens claustrofòbic

Un home, un taüt, un mòbil, un encenedor i una llanterna: amb aquests escassos elements, Rodrigo Cortés –autor únicament d'una pel·lícula prèvia, Concursante– ha bastit Buried (Enterrado), un angoixant thriller de suspens claustrofòbic amb un únic actor (amb l'excepció de les veus que se senten pel telèfon i d'un altre personatge que apareix breument a la pantalla d'aquest aparell).

Des dels brillants títols de crèdit, Cortés té l'habilitat de mantenir la tensió durant tot el metratge amb aquest material, fins que arriba el moment del sorprenent desenllaç. Una tensió que va circular de boca a orella en la passada edició del passat Festival de Sundance, en la qual aquest film va ser una de les sensacions. La Warner va comprar els drets per a la distribució internacional d'una pel·lícula que, de fet, s'ha rodat a Barcelona, amb capital català i tècnics catalans, però que té com a protagonista l'actor nord-americà Ryan Reynolds (La proposició, X-Men: Lobezno), que ofereix un veritable tour de force interpretatiu, un one man show d'una hora i mitja de durada.

Reynolds interpreta el paper d'un contractista d'obres que és segrestat a l'Iraq per uns terroristes, i desperta dins d'un taüt enterrat al desert, en un film rodat seguint les lliçons d'Alfred Hitchcock que s'erigeix en perversa metàfora contra la impersonalitat de la burocràcia.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Buried (Enterrado)

«Buried (Enterrado)»

Gènere: Thriller
Direcció: Rodrigo Cortés.
Intèrprets: Ryan Reynolds, José Luis Garcia Perez, Samantha Mathis.
Valoració crítica: [ep] [ep] [ep] [eb]

Publicat a