Cinema

The town

Un lladre enamorat

De qualitats interpretatives sovint qüestionades, Ben Affleck ja va demostrar unes inquietuds que transcendien aquest vessant quan va escriure amb Matt Damon el guió de L'indomable Will Hunting, que Gus Van Sant va posar en imatges i que va guanyar –no sense certa polèmica– l'Oscar.

La primera pel·lícula dirigida per Affleck, Adéu, petita, adéu –una ombrívola sèrie negra basada en una novel·la de Dennis Lehane, el mateix autor que ha inspirat Mystic River i Shutter Island–, va mostrar unes maneres prometedores que es confirmen a la seva segona pe·lícula, The town, una història potser més convencional on reincideix en el gènere del thriller, i que va rebre una bona acollida a la Mostra de Venècia.

A The town, Affleck s'ha envoltat d'un compacte repartiment integrat també per Jon Hamm (un dels homes de moda gràcies a la sèrie Mad men), Rebecca Hall (la Vicky de Vicky Cristina Barcelona), Jeremy Renner (En terra hostil) i els veterans Pete Postlethwaite i Chris Cooper. Tots ells protagonitzen una trama criminal d'arrels clàssiques inspirada en una novel·la de Chuck Hogan, amb un desenvolupament que –entre el retrat social i el cinema d'acció– té entre els seus referents títols com Atracament perfecte, Heat o la sèrie The wire; Affleck interpreta un lladre amb problemes de consciència que inicia una relació amb una ostatge d'un dels seus cops.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
The Town

«The Town»

Gènere: Drama
Direcció: Ben Affleck.
Intèrprets: Ben Affleck, Rebecca Hall.
Valoració crítica: [ep] [ep] [ep] [eb]

Publicat a