Cinema

De dioses y hombres

Integritat i integrisme

Sisena pel·lícula de l'actor i director francès Xavier Beauvois, De dioses y hombres es basa en un fet real que va succeir el 1996 al sud d'Algèria: el segrest i assassinat, comès per integristes islàmics, de sis monjos francesos que havien optat per quedar-se allà i seguir ajudant els pobres i desvalguts malgrat les amenaces. Poc interessat pel vessant de crònica negra, Beauvois explora la humanitat dels personatges, la seva integritat i entrega altruista a la gent més pobra, l'espiritualitat que regeix les seves vides (sense caure en la mirada confessional, en la militància catòlica). “No he volgut parlar de la religió, sinó dels homes –explicava el director al Festival de Canes, on va competir el seu film–, de com en una societat egoista hi ha gent intel·ligent i apassionada que s'interessa per les altres persones, cultures i religions”. L'actor Lambert Wilson és un dels protagonistes d'una història que capta molt bé l'esperit generós de la petita comunitat de monjos, però que allarga massa les escenes sobre els rituals de la vida monàstica. Amb tot, ha obtingut un gran èxit de públic a l'Estat francès.

‘Des hommes et des diueux'. Direcció: Xavier Beauvois. Intèrprets: Lambert Wilson, Michael Lonsdale, Olivier Rabourdin. Drama. França, 2010.
www.golem.es
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
De dioses y hombres

«De dioses y hombres»

Gènere: Drama
Direcció: Xavier Beauvois.
Valoració crítica: [ep] [ep] [ep] [eb]

Publicat a