Cinema

MS1: Máxima seguridad

Motí en una presó a l'espai

El mateix estiu que s'estrena Prometheus, l'esperat retorn de Ridley Scott a la ciència-ficció, arriba als cinemes aquesta producció francesa de Luc Besson, una història futurista sobre una presó a l'espai on estan tancats i en estat d'hibernació 500 criminals entre els quals hi ha els més perillosos de la Terra.

Com acostuma a passar amb la ciència-ficció, no es tracta d'una pel·lícula d'aquest gènere en estat pur, sinó d'un producte que barreja codis d'altres gèneres com el thriller i el cinema d'acció. La pel·lícula té elements en comú amb Atmósfera cero, protagonitzat el 1981 per Sean Connery. Tot i que, en aquell cas, s'inspirava en el western Solo ante el peligro, i ara té més a veure amb l'acció trepidant i la posada en escena efectista pròpia del cinema de Luc Besson (El cinquè element, El professional). Codirigeixen la pel·lícula els debutants James Mather i Stephen St. Leger, dos cineastes irlandesos que van dirigir un curt de ciència-ficció, Prey Alone, que va tenir un gran èxit a través d'internet.

La pel·lícula gira al voltant d'un motí que es produeix coincidint amb la visita a la presó de la representant d'una ONG de defensa dels drets humans que és filla del president dels EUA. L'actor angloaustralià Guy Pearce es converteix en heroi d'acció en aquesta producció europea: falsament acusat de ser un agent doble, li ofereixen la lliberat a canvi d'alliberar la filla del president.

‘Lockout'. Direcció: James Mather i Stephen St. Leger. Intèrprets: Guy Pearce, Maggie Grace, Peter Stormare, Joseph Gilgun. Ciència-ficció, thriller. França, 2012.
http://www.ms1maximaseguridad.es/
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Lock Out

«Lock Out»

Gènere: Acció
Direcció: James Mather, Stephen St. Leger.
Intèrprets: Guy Pearce, Maggie Grace, Peter Stormare.
Valoració crítica: [ep] [ep] [ep] [eb]

Publicat a