L’Hospitalet de l’Infant, Mont-roig i Cambrils
BAIX CAMP
Mar i muntanya
Platges i paisatges per a tota la família al litoral de la costa del Baix Camp
Resseguint la costa del Baix Camp comencem, de sud a nord, per l’Hospitalet de l’Infant, que ofereix en pocs quilòmetres el contrast entre algunes platges gairebé verges i els nuclis muntanyosos de l’interior. En tres d’aquestes platges –la platja de l’Arenal, cala Bea i la platja de l’Almadrava– s’han instal·lat plafons submarins per poder seguir fent snorkel rutes submarines que permeten observar les espècies més característiques de les praderies de posidònia, dels fons de sorra i dels fons de roca. A pocs minuts de les platges hi ha Vall de Llors, amb els nuclis de Vandellòs, Masboquera i Masriudoms, i amb una àmplia oferta de senderisme.
A Mont-roig és de visita obligada el Centre Joan Miró. Permet descobrir, a través de la mirada del genial artista, la història d’una vil·la i uns paisatges que, per la seva diversitat cromàtica, el van captivar i li van servir d’inspiració. Per comprovar-ho, també s’organitzen visites guiades per a tota la família que porten a l’ermita de la Mare de Déu de la Roca, d’un color roig indescriptible i sorprenent. Un altre lloc d’interès d’aquest municipi és el Museu de l’Oli Solé, on es pot gaudir del món de l’oli a través de màquines, eines i utensilis que utilitzaven els avantpassats de la família que dona nom al museu.
Finalment, a Cambrils, a part de l’oferta lúdica, es pot gaudir d’un patrimoni cultural de va de la prehistòria fins al segle XX. S’hi pot conèixer, per exemple, el Museu del Molí de les Tres Eres, amb una demostració d’aquest molí fariner hidràulic en funcionament; el Museu Agrícola; la torre de l’Ermita i la torre del Port. També val la pena la ruta a peu pels espais de la Guerra Civil, que acaba al refugi antiaeri del carrer Creus, i la visita guiada al jaciment de la vil·la romana de la Llosa.
Cliqueu aquí per a més informació.
El parc Samà
A quatre quilòmetres de Cambrils en direcció a Montbrió hi ha el parc Samà, un jardí històric catalogat Bé Cultural d’Interès Nacional. El recinte el va fer construir a finals del segle XIX com a lloc de descans el descendent d’un marquès que s’havia establert a Cuba. Per aquest motiu es va voler reproduir un ambient exòtic als seus jardins. Conserva el sabor romàntic de l’època colonial. A part de l’exuberant vegetació, la casa, el llac, la torre de l’Angle i la cascada han estat fons idíl·lics per a milers de fotografies.