Canals

El torn dels bicilíndrics

El mes que ve arribarà el Fiat 500 amb motor Twin Air, un petit propulsor de dos cilindres i 875 cc que combina la tecnologia Multi Air amb un turbocompressor i dóna 85 CV

El Fiat 500 és el model designat per estrenar el nou motor de gasolina Twin Air de dos cilindres en línia i 875 cc, que sobrealimentat per turbocompressor arriba als 85 CV de potència i 145 Nm de parell amb un consum de 4,2 litres/100 km i 95 g/km d'emissions de CO2. I si en lloc del canvi manual s'opta pel robotitzat Dualogic, aquests valors baixen a 4,1 litres i 92 g/km, respectivament. Pel que fa a prestacions, aquest propulsor permet al Fiat 500 arribar als 173 km/h i accelerar de 0 a 100 km/h en 11 segons.

Aquest motor, que Fiat defineix com el primer de la família dels bicilíndrics d'alta tecnologia, és una novetat absoluta a tot el món. Comparat amb el tradicional 1.2 de quatre cilindres i vuit vàlvules, incrementa la potència un 23% i l'índex de prestacions un 30%. I respecte de l'1.4-16 V, les prestacions són equivalents però el consum de gasolina baixa un 30%. També són menors les dimensions longitudinals (23%) i el pes (10%). Segons Fiat, aquest motor és la base per a futurs desenvolupaments, com ara la tecnologia híbrida –les seves petites dimensions el fan idoni per compartir espai amb un motor elèctric o un sistema de recuperació i emmagatzematge d'energia– o la utilització del gas metà com a combustible.

El Fiat 500 Twin Air es comercialitzarà en set versions (tres, amb sostre de lona) i preus que oscil·len entre 13.250 i 19.550 euros, als quals Fiat comunica que s'aplicarà un descompte promocional de 1.660 euros.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.