Canals

Gairebé set de cada deu consumidors admeten que quan escullen del menú per emportar es decanten per plats que els porten records feliços de la infantesa

La cuina feliç també va amb bici

La cuina s’ha convertit en alguna cosa més que en un hàbit per sobreviure. És una experiència emocional que busca despertar tots els sentits i la memòria.

Un 69% de les per­so­nes con­su­mi­do­res de men­jar a domi­cili adme­ten que a l’hora d’esco­llir el men­jar ten­dei­xen a triar recep­tes o plats amb ingre­di­ents que els tras­lla­den a moments feliços de la seva infància. Ho revela una de les últi­mes enques­tes rea­lit­za­des per la pla­ta­forma Just Eat, que també revela que un 37% dels enques­tats asso­cien els plats que més els agra­den a deter­mi­nats dies de la set­mana. Els experts ja han tro­bat un nom per iden­ti­fi­car aquesta nova tendència gas­tronòmica: la nostàlgia culinària. La cuina s’ha con­ver­tit en alguna cosa més que en un hàbit per sobre­viure i tenir la panxa con­tenta. És una experiència emo­ci­o­nal que busca des­per­tar tots el sen­tits i la memòria. I és en aquest ter­reny on els esta­bli­ments espe­ci­a­lit­zats en men­jar per empor­tar han tro­bat un camí per con­nec­tar millor amb el con­su­mi­dor ofe­rint-li plats basats en recep­tes de tota la vida.

De fet, aquesta tendència que s’està este­nent fins i tot en el sec­tor del men­jar ràpid té a casa nos­tra uns orígens molt con­so­li­dats, com són les ros­tis­se­ries que, més enllà del pollas­tre o el conill a l’ast i els cane­lons, ofe­rei­xen plats aca­bats de fer amb recep­tes de l’àvia. Bacallà amb sam­faina, pollas­tre ros­tit amb gam­bes, vede­lla amb bolets, sípia amb pèsols, xai al forn, cro­que­tes de ros­tit i fins i tot escu­de­lla i carn d’olla són cada cop més freqüents en els menús d’aques­tes esta­bli­ments perquè són plats que, d’una manera o altra, acti­ven la nos­tra memòria i els records feliços de la nos­tra infan­tesa, quan l’àvia es pas­sava tot el matí entre fogons per con­ver­tir la taula de dinar en una experiència explo­siva per als nos­tres sen­tits. Aquest retorn a la cuina de la nos­tra infan­tesa també l’estan incor­po­rant algu­nes cade­nes de super­mer­cats o boti­gues espe­ci­a­lit­za­des en fruita i ver­dura, i fins i tot xar­cu­te­ries o car­nis­se­ries que dis­po­sen d’espais de pre­cui­nats per empor­tar, on la tra­dició també s’imposa a la inno­vació.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.