Canals

La costa més brava

El camí de ronda de s’Agaró ens ofereix una de les parts més salvatges i esquerpes de la Costa Brava i unes vistes úniques entre cales singulars

El paratge de la Volta de l’Ametller, la cala des Cranc o la cala dels Mussols són indrets salvatges i bonics de la Costa Brava

El paratge de la Volta de l’Ametller, la cala des Cranc o la cala dels Mussols, són alguns dels indrets més salvatges i bonics de la costa entre Sant Feliu de Guíxols i la platja de Sant Pol. Aquesta és la part més abrupta de l’itinerari. A l’estiu hi sol haver bastanta gent, però això no li resta atractius. Si voleu fer aquest recorregut sencer i arribar fins a la platja de sa Conca heu d’anar ben equipats, malgrat que a la part més urbana del recorregut hi ha persones que passegen amb xancletes. És, precisament, després de la part més esquerpa, a la platja de Sant Pol, on comença el camí de ronda de s’Agaró a sa Conca. Aquest és un dels trams més coneguts i populars de la Costa Brava però no per això menys bonic. Aquest tram és ideal per fer en família, perquè també és una de les parts més urbanes del recorregut. En aquest passeig es fusionen el paisatge, a primera línia de mar, amb les imponents cases d’estiu d’estil clàssic que vesteixen la costa en aquesta part del país. En aquest indret destaca l’edifici de La Gavina, un casa dels anys vint a l’entorn de la qual hi ha l’accés a l’itinerari del GR-92, que és també l’inici del camí de ronda.

El camí de ronda avança vorejant la costa i les edificacions de primera línia, de cala en cala. En aquest passeig descobrirem el mirador dels Esculls de la Font, una bonica glorieta de vuit columnes que ens ofereix unes magnífiques vistes del Mediterrani. I gairebé sense adonar-nos-en arribarem a la platja de sa Conca, on hi ha un petit illot que la separa de la platja dels Oriços. Al final d’aquesta platja hi ha la possibilitat de pujar l’escalinata fins al mirador de la punta de Pinell, des d’on es pot contemplar la vista sobre Platja d’Aro.

El camí de ronda de s’Agaró és una ruta ideal per anar avançant, fer en petits trams d’anada i tornada o fer en recorreguts llargs que ens permeten descobrir els indrets més peculiars i singulars de la Costa Brava sud, amb trams per fer a poc a poc, fins i tot amb infants, i trams per a senderistes més experimentats.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia