Canals

La força d'un grup

El Punt Comarques Gironines

La força de la proximitat

Des dels seus inicis, El Punt ha fet una aposta ferma per la informació local i comarcal, la més pròxima als ciutadans

Un equip de vint-i-vuit periodistes treballa cada dia amb independència i rigor per acostar als lectors gironins la millor informació dels seus pobles i ciutats

Des del dia que va néixer, ara ja fa més de trenta-un anys, la informació local i comarcal, aquella més pròxima als lectors, ha estat la clau de volta d'El Punt. Oferir-la amb qualitat i amb tots els elements i visions possibles ha estat sempre l'objectiu de la direcció i dels periodistes del diari, sabedors que aquest era i és un dels principals valors d'El Punt. De fet, el lema del diari –“independent, català, comarcal i democràtic”–, és el principal valedor d'aquest periodisme de proximitat, que beu directament de les fonts i que rebutja intermediaris perquè sap que aquesta és la millor manera d'oferir als seus lectors una informació valenta, contrastada i veraç.

Per aconseguir aportar a les pàgines del diari la millor informació local i comarcal, El Punt de les comarques gironines ha disposat sempre de gent vinculada al territori, que treballa des dels pobles i ciutats i que està en contacte amb els diferents ajuntaments, empreses, institucions i entitats.

Actualment, vint-i-vuit periodistes treballen en l'equip que elabora les pàgines d'informació local i comarcal de les comarques gironines, amb Miquel Riera com a director i Narcís Genís, Tura Soler, Teia Bastons, Xavier Castillón, Salvador Garcia-Arbós i David Brugué en l'equip directiu.

Els lectors troben al diari aquesta informació repartida en diferents pàgines. La informació referida als ajuntaments, política local, infraestructures, medi ambient, educació, sanitat, immigració i societat en general es troba a les primeres pàgines del diari. Quatre periodistes treballen en temàtiques especialitzades. Es tracta d'Oriol Mas (política territorial, obres públiques, medi ambient, habitatge i meteorologia), Mònica Cabruja (educació), Núria Astorch (sanitat) i Salvador Garcia-Arbós (política, entrevistes i gastronomia). Altres deu periodistes treballen sobre el territori, amb àrees assignades. Es tracta de Josep Puigbert (Figueres i Alt Empordà), Mar Vicente (Alt Empordà), Ramon Estéban (Pla de l'Estany i Baixa Garrotxa), Jordi Casas ( Garrotxa, Ripollès i Cerdanya), Josep Maria Sebastián i Nuri Forns (Selva), Albert Vilar i Irene Rigall (Baix Empordà), Dani Vilà (Girona i Gironès) i Jordi Nadal (Gironès).

Una de les seccions més destacades del diari ha estat sempre la de successos i judicial que, des de fa anys, apleguem dins la secció de Punt Divers. Amb Tura Soler com a cap, en la secció hi treballen Óscar Pinilla, Montse Barrera i Maria Àngels Pagès (judicial).

Dues seccions del diari, Economia i Cultura, barregen informacions locals i generals. És el cas d'Economia i Cultura-Espectacles. En la primera, hi apareix cada dia un mínim d'una plana amb informacions sobre el món econòmic i empresarial gironí. Les periodistes Anna Puig i Imma Bosch són les encarregades de treballar-la.

Pel que fa a Cultura-Espectacles, s'intenta donar sempre preferència a la informació local, sense oblidar que en aquest àmbit sovint hi ha informacions generals que interessen igualment els lectors gironins. Amb Xevi Castillón com a cap, hi treballen Dani Chicano, Jordi Camps i Linnell i Eva Vàzquez.

28
periodistes
formen l'equip que treballa per aportar la millor informació local de les comarques gironines. Als quals s'han d'afegir els que treballen en les àrees d'esports i d'apunts, on s'elabora la millor agenda gironina i es prepara la informació dels cinemes i de necrològiques.
La força d'un grup El Punt Comarques Gironines

Un diari de 31 anys

El Punt Diari va néixer l'any 1979 a Girona amb el suport de nombrosos petits accionistes i amb ganes d'obrir-se camí enmig d'una premsa local ancorada en el franquisme
Després d'uns inicis difícils, a principi dels vuitanta es consolida com el més llegit a les comarques gironines, on continua essent el diari de referència
Miquel Riera

El 24 de febrer de 1979, amb el suport entusiasta, però migrat econòmicament, d'un munt de petits accionistes i de tants altres cooperativistes, i l'empenta d'un reduït grup de periodistes, naixia a Girona Punt Diari, el primer diari en català de les comarques gironines després de la Guerra Civil i el primer també amb una clara vocació de centrar-se en la informació local i comarcal. Seguint el deixant de la revista Presència els anys anteriors, Punt Diari va ser una anhelada d'aire fresc que va deixar ben aviat en evidència l'estancada premsa local franquista. Però, de seguida ja es va veure que amb això i amb la il·lusió a prova de foc de l'equip periodístic no n'hi havia prou per obrir-se camí i van començar les dificultats econòmiques. L'entrada de la família Bosch, a mitjan 1981, va ser la clau per aportar l'estabilitat econòmica al projecte i garantir el futur del diari.

Els anys següents van ser anys de creixement imparable. Amb un canvi de seu entremig –al carrer Figuerola, on el rotatiu es va quedar fins l'any 2000–, el diari es va consolidar, durant els anys vuitanta, en el lideratge de la premsa comarcal, fent defensa constant dels seus principis editorials: la independència, la catalanitat, la comarcalitat i la democràcia. D'aquests inicis, n'és també la incorporació de Presència com a revista del cap de setmana. La publicació, a punt de desaparèixer, ha pogut seguir d'aquesta manera fins a l'actualitat.

L'any 2000 va tocar de nou mudança i el diari es va traslladar a la seva actual seu, la Farinera Teixidor, un edifici dissenyat per l'arquitecte Rafael Masó l'any 1910. Entremig, Punt Diari va transformar-se en El Punt i va començar la seva expansió arreu del país buscant el lideratge de la premsa en català com el primer diari nacional per edicions.

Pel que fa a l'edició original de les comarques gironines ha continuat essent líder en el seu territori, on és la principal referència informativa i publicitària. Un equip de més de cinquanta professionals treballen, amb l'ajuda de les últimes tecnologies, per continuar consolidant el diari en aquesta posició i perquè els gironins no perdin detall de totes les informacions que els interessen.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.