Canals

En benefici propi

Amb el denominat «Full de rescat», el RACC i els Bombers de la Generalitat han posat en marxa una campanya per accelerar el cada vegada més complex treball d'excarceració en cas d'accident

Tots hem sentit parlar de la importància que té rebre assistència mèdica ràpida i adequada en cas d'accident greu de trànsit, ja que el decurs de la primera hora sol ser determinant en l'índex de supervivència. També és cert, i malgrat que sembli un contrasentit així ho certifica un estudi realitzat per l'ADAC (l'Automòbil Club d'Alemanya), que com més modern és un vehicle, més llargues són les tasques de rescat dels seus ocupants. Ens referim, doncs, a dos factors contraposats: d'una banda, la urgència i, de l'altra, un procediment alentit precisament perquè els cotxes són cada vegada més segurs a causa de la seva superior complexitat.

Per això el RACC, els Bombers de la Generalitat i els de Barcelona han engegat una campanya que consisteix a fer que l'usuari aporti una informació clara i precisa de determinades característiques i components del vehicle –tipus de combustible que utilitza, punts òptims de tall de la carrosseria, bateries i elements d'alta tensió, càrregues dels airbags, etcètera– a fi i efecte de facilitar la feina als equips de rescat –que reben una formació específica i continuada d'aquesta tasca– i reduir els temps d'intervenció. El denominat Full de rescat, que es pot aconseguir a qualsevol oficina del RACC o al web www.fullderescat.cat, és una fitxa de suport que recull tot aquest conjunt de dades.

L'usuari només ha d'imprimir en format A4 el full corresponent al seu vehicle –si ve redactat en un altre idioma, el mateix web facilita la traducció al català–, doblegar-lo en tres parts i desar-lo a la visera del conductor. També és convenient fixar al parabrisa l'adhesiu que informa que el vehicle posseeix aquest Full de rescat. Segons el RACC, posseir aquest document permet guanyar temps en un 63% dels casos en què es poden trobar els equips de rescat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.