Canals

A plena llum i sense enlluernar

Opel anuncia un nou sistema per fer més segura la conducció nocturna. Els llums llargs estan permanentment encesos i uns sensors mitiguen el seu efecte només en les zones precises

Han passat deu anys des que Opel va començar a introduir en els seus vehicles el sistema d'il·luminació adaptativa AFL, que ha contribuït notablement a millorar la seguretat en conducció nocturna. Ara, la marca alemanya anuncia un altre important pas endavant amb el sistema d'il·luminació intel·ligent LED Matrix. Definir d'una manera precisa i entenedora el seu funcionament és d'allò més fàcil. Aquest sistema manté sempre connectats els llums llargs, però dotats dels corresponents ajustaments automàtics perquè no enlluernin els conductors que vénen en sentit contrari o els que circulen al davant en el mateix sentit. Que quedi clar: no es tracta del pas automàtic dels llums llargs a curts i a l'inrevés segons les condicions del trànsit, sinó de l'ajustament constant de la zona d'il·luminació dels llargs. «Opel està preparada per revolucionar una altra vegada la conducció nocturna amb la il·luminació Matrix intel·ligent, el sistema més avançat del món», afirma Rita Forst, vicepresidenta d'enginyeria de la marca alemanya.

El sistema Matrix actua en funció dels sensors de la càmera Opel Eye situada entre el parabrisa i el mirall interior. Quan detecten raigs de llum al davant atenuen automàticament l'efecte lluminós en aquella zona precisa i mantenen la resta de la carretera perfectament il·luminada. Segons Opel, amb aquest sistema cada far té quatre segments de llum, amb quatre fonts per cadascun que s'encenen i apaguen automàticament. Tot plegat es tradueix en 256 ajustaments possibles d'il·luminació i sense que el conductor hi hagi d'intervenir.

Aquest sistema té un altre avantatge afegit, ja que en tractar-se de llums de LED és energèticament més eficient que els d'il·luminació convencional amb llums halògens, respecte dels quals consumeix la meitat d'energia.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.