Canals

Escoltar en comptes de llegir

El Ford B-Max estrenarà a finals d'aquest any a Europa l'aplicació de connectivitat dins l'automòbil que llegeix en veu alta el contingut dels missatges que arriben al telèfon mòbil del conductor

En una enquesta realitzada per Ford Europa a principis d'aquest any a 5.547 conductors de diferents països del nostre continent, una mitjana del 48% va admetre que alguna vegada havia llegit missatges de text rebuts al seu telèfon mòbil mentre conduïa, tot i saber que fer-ho repercuteix negativament en la seguretat. Un percentatge que confirma la dependència cada vegada més gran envers la comunicació immediata –tant li fa que sigui amb la família o per qüestions de feina– i que alhora dóna sentit als avenços tecnològics com ara l'aplicació SYNC, creada per Microsoft.

Ford ja l'ha implantat en més de 4 milions d'automòbils als Estats Units i a finals d'aquest any l'estrenarà a Europa amb el monovolum compacte B-Max. L'aplicació SYNC recupera els missatges escrits dels telèfons mòbils i els llegeix en veu alta. I també possibilita que els conductors els responguin a partir d'un llistat predeterminat. Evidentment, Ford expandirà aquesta aplicació a altres dels seus models, començant pel Focus i el Kuga, i preveu que l'any 2015 en disposaran 3,5 milions de vehicles a Europa.

Plena consciència del risc

El 95% dels conductors enquestats entre els dies 19 i 23 de gener d'aquest any per encàrrec de Ford Europa com a pas previ a la presentació de l'aplicació Text-to-Speech (de text a veu) van reconèixer que eren conscients del risc que comporta llegir missatges del telèfon mòbil mentre es condueix, van admetre que la capacitat de reacció baixa fins a la meitat de la que és habitual i, ni que fos per guardar les formes, van mostrar-se penedits d'haver-ho fet. L'enquesta es va fer a conductors de l'Estat espanyol, Alemanya, França, la Gran Bretanya, Itàlia i Rússia, i de tots ells els italians (61%) i els russos (55%) són els que van declarar que llegien més missatges, seguits dels alemanys i els francesos (49%). Els de l'Estat espanyol ocupen el penúltim lloc de la llista (40%), que tanquen els conductors britànics (33%). Pel que fa a la percepció de risc que comporta conduir i llegir alhora missatges al mòbil, els italians són els menys conscienciats (93%), mentre que a la banda més alta hi ha els conductors espanyols (97%), els francesos i els russos (96%).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.