Canals

El fred també fa patir el cotxe

Els canvis de temperatura, els dies amb menys hores de llum natural, la pluja, la boira i el glaç són nous factors que en aquesta època de l'any entren en joc en la conducció d'un vehicle

Acostumats a les temperatures altes o suaus, a la sequera i la pols, és habitual que quan cauen quatre gotes ens sentim insegurs i amb la sensació que el vehicle respon de forma diferent. Aquí no només hi intervé la forma de conduir sinó també l'estat tècnic del nostre automòbil. La meteorologia ens obliga a adequar-lo a les condicions tècniques que permetin una conducció segura. I és per això que en aquesta època de l'any hem de fer una especial atenció a un conjunt d'elements.

Pneumàtics, frens i suspensió.

Els pneumàtics mantenen l'adherència del vehicle sobre l'asfalt i són un dels factors clau en l'estabilitat. És per això que cal que comprovem el seu estat. També és important que valorem quin ús farem del vehicle i per quin tipus de vies circularem i, si s'escau, muntar pneumàtics d'hivern. Però de ben poc servirà portar uns pneumàtics en condicions si el sistema de frens i la suspensió no estan com cal. Mereixen també una revisió per evitar ensurts o incidents –qui sap si amb conseqüències irreversibles– que haurien pogut ser evitables.

Veure-hi bé.

Entrem ara en el camp de la visibilitat. Hem d'assegurar-nos que els llums de posició, curts i llargs funcionen correctament i que donen les alçades i distàncies adequades per a una circulació segura. També hem de comprovar, si el cotxe en porta, els llums de boira i no oblidar els de frens ni els intermitents. Les escombretes dels eixugaparabrises han d'estar en perfectes condicions. Després d'un estiu sec és molt habitual que les gomes hagin quedat resseques i que en posar-les en funcionament presentin estries o deterioraments que les facin poc menys que inservibles. Per culpa d'això hi pot haver més d'un ensurt seriós, quan es posa a ploure sobtadament i ens quedem en unes condicions de visibilitat d'allò més precàries.

Bon estat i nivell dels líquids.

Finalment, en aquesta època de l'any també hem de fer atenció al líquid de l'eixugaparabrises i l'anticongelant. Cal fer una revisió dels nivells perquè la manca d'aquests elements o un deteriorament de les seves propietats també ens poden posar en dificultats. Hem de tenir molt present que el vehicle és una màquina el funcionament de la qual requereix unes atencions que no podem deixar de banda.

Garantia de seguretat

Hem de ser curosos i vetllar no només per la nostra seguretat sinó que també hem de tenir en compte que, com a propietaris o usuaris d'un vehicle, som responsables del que pugui passar a tots els seus ocupants. Si no hem atès correctament el manteniment serem responsables de les conseqüències en cas d'un accident derivat: que els frens hagin fallat, que un pneumàtic hagi patinat, etc. Cal ser sensibles i, malgrat la situació actual, hem de fer un esforç per dedicar recursos a mantenir el vehicle en condicions per circular amb la màxima seguretat. És molt trist que a més de lamentar una desgràcia personal hàgim de carregar la responsabilitat de pensar que ho podríem haver evitat si haguéssim confiat a un professional l'estat i posada a punt del vehicle. Cal insistir en la importància que té portar-lo a un taller legalitzat per sortir-ne amb garanties de seguretat. I tots els tallers afiliats a Corve ho són, de legalitzats.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.