Sense - Avui

Custo sofistica els seus vestits nocturns

Presentació a Nova York de la col·lecció de primavera-estiu

La temporada passada, a la Setmana de la Moda de Nova York, ja es va veure un nou Custo Barcelona, però la col·lecció de primavera-estiu que ahir va presentar encara és més “especial i evolucionada”, segons el dissenyador català. Per primer cop, Custo Dalmau s’atreveix amb vestits de festa inspirats, segons diu, en “l’estil i el glamur de la moda de la jet set dels primers anys 60”.

D’aquesta època només n’ha agafat la sofisticació i res més, perquè “la col·lecció és molt d’avui, sense cap referència al passat”. Les seves propostes per a la nit són vestits llargs de colors brillants i lluminosos i de teixits metàl·lics. Sexis i sofisticats, continuen sent còmodes i fins i tot una mica esportius per fer que la transició entre el dia i la nit no sigui traumàtica.

De nou, el dissenyador ha tornat a barrejar teixits, des de la seda fins a la malla, i parteix de les superposicions de formes geomètriques per crear diferents nivells i provocar un efecte mirall. Els seus vestits tenen brodats gràfics, lluentons i serrells desiguals. N’hi ha d’ajustats i de més amples, amb butxaques, amb caputxa, amb atrevides obertures als costats o amb bates de cua sense mànigues.

Però la dona no va només amb vestits, i Custo proposa pantalons de cintura alta i amples –adéu als de tub– combinats amb bruses de colors elèctrics, sobretot blaus, fúcsies i plates. Per a la moda de bany, Custo ens trasllada a Eivissa amb una col·lecció de caire retro en colors daurats, platejats i molt brillants. Biquinis de cintura alta tipus culots, d’aquells que no requereixen una depilació gaire exigent. Per a l’home, Custo proposa dissenys de ratlles, parques i vestits de jaqueta. Aquesta ha estat també la desfilada en què ha presentat la seva primera col·lecció completa de bosses –agosarades, de tots colors i mides–, que es vendran per primavera .

Custo ja és un veterà d’aquesta passarel·la –que va acabar ahir–, on presenta les seves propostes des del 1996. La seva desfilada va coincidir amb el sisè aniversari de l’11-S, però això no va tenir cap repercussió ni conseqüència . Una mostra més que Nova York ja vol girar full.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.