Sense - Avui

Elles prefereixen que semblin angelets

Les dones busquen homes amb rostre més masculí o més femení en funció de la relació que volen tenir amb ells

Un home salvatge tipus Javier Bardem –o un canalla com Johnny Depp– poden tenir molt d’atractiu per a una aventura ràpida, però quan es tracta de buscar una parella per a tota la vida (i, sobretot, per tenir-hi fills) les dones no volen ben bé això. Quan les dones busquen el pare dels seus fills es fixen en un home que sigui menys viril, que tingui les faccions menys anguloses, més femenines.

Un estudi realitzat per la universitat escocesa de Saint Andrews, que ha enquestat més de 400 persones, revela que els homes que tenen una mandíbula quadrada, el nas gros i els ulls petits –un aspecte més masculí– fan la impressió de ser menys fiables i carinyosos.

En canvi, segons l’estudi, els homes que tenen les faccions més suaus i femenines (els llavis més carnosos, els ulls grans i les celles en corba), tipus Brad Pitt, Matt Damon, Jude Law o Leonardo DiCaprio, fan la sensació de ser més bons companys, de ser més fiables i, sobretot, de ser més bons pares.

Les dones busquen homes amb rostre més masculí o més femení en funció de la relació que volen tenir amb ells. Ara bé, els d’aspecte malaltís són sempre, a l’hora de buscar parella estable, els menys buscats.

“Les dones no estableixen que un home d’aspecte dur hagi de tenir forçosament un bon estat de salut. En canvi, sí que ho relacionen amb una personalitat dominant i freda”, afirma un dels responsables de l’estudi, el professor David Perret.

D’altra banda, un altre estudi realitzat a la Universitat d’Aberdeen, també a Escòcia, ha arribat a la conclusió que les persones que són obeses acostumen a escollir com a companys del sexe contrari persones que siguin de la mateixa condició.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.