Sense - Avui

El foc arriba a les estrelles

Si alguna cosa té d’inqüestionable el documental d’Al Gore sobre el canvi climàtic és que és terriblement global. Si l’escèptic Mariano Rajoy i el seu cosí no tenen raó amb allò de l’exageració, sembla que ni rics ni pobres ens en salvarem el dia en què Grenlàndia es parteixi i les aigües gelades ens inundin... Per començar, aquests dies ja estem vivint un tastet de la manca d’elitisme de les catàstrofes ecològiques amb els focs de Califòrnia. Les flames han atacat tant els ciutadans normals com els espaldas mojadas com les celebritats que han triat el magnífic paisatge oceànic de Malibu per viure-hi.

Entre els noms de famosos que han hagut d’evacuar les seves mansions hi ha els directors Steven Spielberg i James Cameron, un home que va filmar una catàstrofe marítima tan emotiva com Titanic, però que difícilment podria imaginar que viuria una tragèdia natural en la realitat... També l’equip que aquests dies rodava la nova temporada de la sèrie d’acció 24, on Kiefer Sutherland s’enfronta a atacs terroristes i situacions de risc extremes, han hagut de plegar a causa del gran fum que hi havia a la base militar d’Irvine. Curiosament, aquesta es troba al comtat d’Orange, un dels més pijos de la costa oest, que dóna títol a una altra sèrie (O.C.), on la màxima tragèdia són els cops de puny que entre adolescents vestits de Prada. I és que és clar que una cosa és la ficció i una altra la realitat que ara assola aquest indret tan ple d’estrelles de cinema... Allà, al costat de la seva amiga Courteney Cox, va ser on Jennifer Aniston es va refugiar després de vendre la casa de disseny que compartia amb Brad Pitt, a qui, per cert, ara la cosa l’agafa lluny. L’actor amb ínfules d’urbanista es va traslladar a Nova Orleans amb Jolie per col·laborar en la reconstrucció post-Katrina. ¿Serà ara el moment de tornar a Califòrnia?

De moment, la cosa no pinta bé, i ni tan sols Governator Schwarzenegger pot lluitar contra unes flames que es resisteixen a ser apagades: “És un autèntic malson”, ha dit en consolar els afectats. La casa de Sean Penn, valorada en tres milions de dòlars, és una de les poques que hem vist en imatges, envoltada de fum i bombers, mentre l’actor continua amb la seva feina, presentant film a Roma. De la mateixa manera, Tom Cruise en la première de Lions for Lams a Londres va expressar el seu dolor per la tragèdia que afecta milers de cases (unes 1.500) mentre que John Travolta ha explicat que ha sobrevolat la zona amb el seu avió i s’ha quedat impressionat. La llista de famosos amb mansió és enorme: Olivia Newton-John, Mel Gibson, Cher, Sting, Barbra Streisand, Pierce Brosnan, Richard Gere, Cindy Crawford, Robert Redford, Pam Anderson, Dustin Hoffman, Julie Andrews, Bob Dylan, Jim Carrey, Bill Murray, Martin Sheen, Nick Nolte, Diana Ross, Whoopi Goldberg, Sylvester Stallone, Goldie Hawn i Halle Berry, que acabava de comprar-se una mansió (en té dues més) per 8 milions de dòlars a les platges de Malibu.

L’evacuació afecta també l’exclusiu centre de rehabilitació de famosos, Promises, per on han passat Ben Affleck, Lindsay Lohan i la mateixa Britney Spears, que ahir expressava el seu temor que el foc arribés a la mansió que tot just acabava de llogar. Tori Spelling també ha hagut de deixar l’hotel Chateau La Rue, on roda un reality show.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.