Sense - Avui

Moda catalana, en fragments

Una desena de dissenyadors catalans han portat aquesta setmana les seves col·leccions a París durant la presentació de la pròxima temporada tardor-hivern del prêt-à-porter femení, tot i que de forma més fragmentada que en altres ocasions. El nou model de gestió, que pretén generar un estalvi d’uns 350.000 euros, ha provocat alguns canvis en la plataforma destinada a internacionalitzar la moda catalana, que fins ara era gestionada per l’empresa privada Demofashion. Ara el departament d’Innovació se’n fa càrrec directament.

D’entrada, el Showroom Barcelona, que agrupava en un espai comú totes les propostes dels creadors catalans presents a París, ha desaparegut físicament. Els dissenyadors presenten ara les seves propostes en dos salons diferents, que s’organitzen coincidint amb la setmana del prêt-à-porter. “Per una banda és millor, perquè aconseguim atreure molt més públic, ja que per un gran saló hi passa molta més gent que per un sol showroom. Per l’altra, cal reconèixer que la marca Barcelona s’ha diluït”, explicava ahir Cecilia Sörensen, una de les creadores que exposen al saló Rendez-vous, juntament amb Txell Miras, Lucía Blanco, Parnasse, Bambi by Laura, Martín Lamothe i Serguei Povaguin.

La majoria de dissenyadors que havien passat pel Showroom Barcelona explicaven ahir que el canvi d’ubicació no els ha resultat tan perjudicial com esperaven, pel fet que els compradors habituals ja saben on trobar-los. Els que venien a París per primer cop hi veien una oportunitat de promocionar-se a més gran escala.

La dissenyadora Teresa Helbig és la menys perjudicada, pel fet que ha sigut integrada a Workshop, un altre saló professional de perfil més exclusiu. A tot aquest grup de dissenyadors escampats per la capital de la moda cal sumar-hi els noms de Miriam Ponsa i Mariana Méndez, que s’han despenjat del projecte.

I en aquest maremàgnum queda un cas a part: José Castro, que també s’ha desmarcat de la plataforma del govern, però que no per això ha renunciat a les subvencions públiques. Castro, català d’adopció, segueix sent l’únic programat al calendari oficial de desfilades i ahir va presentar la seva nova col·lecció Blue Sky.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.