Sense - Avui

Polèmica en el premi als nous valors del 080

Els premis Catalunya als dissenyadors emergents que ha concedit el govern a set estudiants, que faran estades d’un any amb creadors de renom, no s'han salvat de la polèmica, ja que en un manifest cinc centres – IDEP, EsDi, Escuela Guerrero, Bau i Instituto Europeo di Design– ha manifestat que durant tot el procés no hi ha hagut “tracte igualitari” cap a les diferents escoles i ha demanat que en edicions posteriors s’esmenin els errors.

Abans de la desfilada ha mostrat les obres dels més joves, José Castro, que ha presentat la seva última col·lecció Dead Bird a París, ha recorregut de nou als seus sorprenents cúmuls de volants en uns vestits que, en aquest cas, han rebaixat la seva estructura transgressora amb un color rosat que diu que li demana des de fa temps la seva cosina Mónica. Les fonts d’inspiració són imprevisibles...

A Juan Pedro López, que va debutar a Gaudí, també li agrada la dona femenina, i en aquest cas l’ha revestit de tocs orientals a mig camí entre el Marroc i Marbella, jugant amb els vels, les bosses amb forma d’elefant...

Però com que el director Vicenç Mustarós –molt satisfet dels resultats– ha volgut que a la passarel·la hi hagi estils de tota mena, també trobem la molt diferent proposta de Miriam Ponsa, que recórrer a una posada en escena original –les models es van col·locar en sis tarimes envoltades amb cercles de cadires per al públic– per mostrar una col·lecció en què el làtex omple les peces fusionat amb altres materials. La proposta de la catalana, que va ser als dos showrooms del govern a París, és apta per a dones que volen marcar avantguarda allunyades de les estridències sexis.

En canvi, per als homes que els agrada marcar la diferència, i molt, Roberto Piqueras s'ha llançat al carrer amb una col·lecció molt xandalera fashion que recordaria els temps de la moda del parxís si no fos pels tocs de streetwear actual, com les dessuadores o els divertiments en forma de capes dures d’aparent plàstic de colors que fins i tot cobrien el cap.

La festa de la moda a Barcelona, que ha omplert les desfilades de gent d’aspecte canyer i cosmopolita, ha inclòs aquest dimarts la inauguració oficial al Museu Tèxtil i d’Indumentària de l’exposició Fashion Show, que vol fer sentir l’espectador com si fos dins d’una desfilada, fins i tot recorrent la passarel·la. Fins al 28 d’octubre.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.