Sense - Avui

El Bulli per tercer cop és el millor del món

El Bulli, comandat per Ferran Adrià, ha repetit per tercer cop com a número u en la llista dels 50 millors restaurants del món que elabora la revista britànica Restaurant amb els vots de 700 xefs, restauradors i crítics de cuina d’arreu del món (200 han votat aquest any per primer cop).

L’eclèctic i autoritzat jurat és el que ha aconseguit que en tan sols set anys aquest premi, que rep el nom de S. Pellegrino World’s Best Restaurants, sigui una referència mundial.

Ahir hi va haver sort també per a dos catalans més, Can Fabes (en el lloc 31) i El Celler de Can Roca (en el 26). Tot i que tots dos baixen, ja que el 2007 eren als lloc 22 i 11, només ser-hi ja resulta tot un mèrit. De fet, El Celler va fer una pujada molt forta del 2006 al 2007, en què va passar del 21 a l’11.

Però si algú havia de sentir-se més que feliç ahir era el basc Andoni Luis Aduriz, ja que es consagra passant del 7è al quart lloc amb el seu avantguardista Mugaritz. Va entrar-hi el 2006 amb força, ocupant el número 10. També el restaurant d’Arzak puja del 10è del 2007 al 8è lloc. Martín Berasategui és el 29. La sorpresa és la inclusió d’Asador Etxebarri, una exitosa nova proposta bilbaïna, que ocupa el lloc 44. El segon restaurant del món és el britànic The Fat Duck, del restaurador Heston Blumenthal, i el tercer el del parisenc Pierre Gagnaire, com l’any passat.

En total, l’Estat espanyol aconsegueix situar set restaurants a la llista i ser el tercer Estat del món amb més restaurants d’alta cuina, al darrere de França, que és qui en té més, i dels Estats Units. Els lectors de Restaurant també hi tenen veu i vot.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.