Sense - Avui

Gucci aixeca polèmica amb una gala benèfica

Es pot publicitar l'obertura d'una megabotiga de luxe amb una festa benèfica plena de rics i famosos? Evidentment, sí. I, a més, aquesta tàctica de màrqueting és una de les més utilitzades en el sector elitista, potser per allò de la mala consciència. Ja ho deia Susanita, la repel·lent amiga de Mafalda: "Quan sigui gran farem festes amb caviar per comprar arròs i aquestes coses que mengen els pobres".

Però les firmes promotores dels saraus sempre recorden que els diners que recapten són reals i van a parar a projectes reals –en aquest cas, s'esperaven tres milions per ajudar la infància–, així que la qüestió resulta prou ambigua perquè feu la interpretació que vulgueu. Ara bé, la festa d'ahir a Nova York tenia uns components que la feien objecte de les mirades més crítiques.

En primer lloc, simbolitzava la unió de la potent casa italiana Gucci –l'any passat va tenir uns ingressos de 2.175 milions– amb un organisme tan aparentment neutral com l'Unicef. En segon lloc, ho organitzava Madonna i els beneficis anaven destinats en bona part als nens de Malawi! (recordeu que aquest any la cantant ha sigut triada la més insolidària de l'any per Reuters per l'estranya adopció que va fer en aquest país africà). I en tercer lloc, a ningú se li escapa que la festa volia per sobre de tot promocionar la flagstore, que, amb tres pisos plens de bosses, moda i joieria, busca consolidar la firma als EUA.

Que a l'acte hi assistissin pesos pesants del cinema i la tele indica que a tots els ha vestit algun cop Gucci. I també que l'amfitriona, Salma Hayek, deu haver participat força en l'organització. L'actriu és parella de François-Henri Pinault, fill de l'amo del grup al qual pertany Gucci, i hi té una filla, i recentment han sigut considerats per In touch com els més rics de Hollywood.

A la cita no hi van faltar Tom Cruise i Katie Holmes, ella amb unes sabates que semblaven voler desmentir Kidman quan, acabada de separar, va exclamar: "Finalment podré dur talons!". Ni Dita von Teese, Demi Moore, Puffy Combs (que ha negat que fer-se dir Sean Combs ara sigui canviar per sisè cop de nom, després de Puff Daddy, Puff, Puffy, P. Diddy i Diddy, ja que aquest és el seu nom "de debò"), Lucy Liu, Gwyneth Paltrow, l'embarassadíssima Jennifer Lopez, Brooke Shields, Heidi Klum, l'actriu d'Anatomía de Grey Ellen Pompeo (amb el seu nòvio, que és un clon d'Obama), Cynthia Nixon...
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.