Sense - Avui

Jolie és massa sexi per ser mare?

People

Angelina Jolie és una provocadora nata, ho vulgui o no. Però aquest cop la seva explosiva sensualitat no és criticada per mostrar-se en la publicitat d'un film, pistola en mà, sinó per aparèixer en la portada d'una revista alletant un dels seus bessons.

Si els cartells de Se busca van ser retirats a Anglaterra perquè es va considerar que es glorifica l'ús de la violència en col·locar una glamurosa actriu en posició d'atac amb un arma de foc, ara és el sector més purità dels Estats Units el que critica la seva faceta més dolça i maternal. Contradictori? A priori resulta més comprensible pensar que una Jolie que associa bellesa amb bales pugui ser un mal exemple per als nens que creure que la maternal imatge de W sigui un exercici de "pur voyeurisme" com afirmen alguns mitjans nord-americans.

Però en el món mental afí a la reaccionària Sarah Palin no és difícil arribar a aquesta conclusió. Com que Jolie és un símbol sexual indiscutible, no és maco associar la maternitat tan explícita a una dona tan potent "perquè els homes que mirin la foto miraran els pits com una cosa sexual".

O sigui que a la companya de Brat Pitt -per cert, l'autor de la imatge- no li estaria permés mostrar-se en altre registre que no fos el de tigressa devorahomes. I això que, darrerament, no para de parlar de nens i família. L'última, afirmar que es va quedar embarassada només quan va sentir que Pitt seria un gran pare i que tractaria per igual els seus fills adoptats i els biològics.

Afortunadament, no tothom ha reaccionat amb virulència davant les imatges. Moltes mares i partidaris de la lactància materna han celebrat públicament la imatge assegurant que els pits "que sempre són utilitzats per vendre tot tipus de productes, aquí es veuen com els va fer la natura, i per tant el significat només pot ser positiu".

Jolie, de 33 anys, no és la primera celebritat que mostra -de fet, insinua- com alimenta el seu fill. La model Jerry Hall ho va fer el 1991 a la prestigiosa Vanity Fair amb el seu fill Gabriel, al costat de Mick Jagger. Però, malgrat els antecedents, la situació és difícil en un enorme país on fins fa deu anys alimentar un nen en públic amb un pit era considerat exhibicionisme. Les lleis que van legalitzar la situació no van impedir que hi hagués refús social davant d'aquesta pràctica.

La revista Babytalk va trobar un 25% de refús dels seus lectors quan va mostrar en portada un pit nu amb un nen agafat. Per això les organitzacions a favor de l'alletament matern estan eufòriques davant l'ajut que pot suposar el suport d'un rostre tan conegut com Jolie a la seva causa. Ella es mostra força indiferent: "El món pot estimar-me, odiar-me o enfonsar-se al meu voltant. Almenys em desperto amb els meus nens i sóc feliç".

Els poc convencionals Jolie i Pitt sempre es desmarquen de la majoria -a la mateixa revista, ella explica que ha regalat al seu fill gran, Maddox, punyals "de punta arrodonida"-. No només han creat una família multiracial sinó que també han dit que no es casaran fins que les bodes gais no siguin legals al país que encara és de Bush.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.