Sense - Avui

Ricky Rubio també apunta als Grizzlies

Els Clippers triaran primer i apostaran per Blake Griffin, mentre que el jugador català seria l’elecció de Memphis, que escollirà en el segon lloc

Pau Gasol, Juan Carlos Navarro, Marc Gasol... i Ricky Rubio? El base del Joventut, que tot fa pensar que la temporada vinent farà el salt a la NBA, podria seguir els passos dels exblaugranes i aterrar als Grizzlies de Memphis, segons el sorteig del draft realitzat la passada matinada. I és que després de Los Angeles Clippers, equip que triarà en primer lloc i s’inclinarà per l’aler-pivot Blake Griffin, el club de Tennessee tindrà la segona opció i el jove jugador del Masnou és el seu preferit.

Tot plegat, però, és només la primera impressió, ja que tampoc no s’hauria de descartar que Rubio decidís jugar un any més a Europa –seguint a Badalona, esclar– o que, tot i ser escollit per Memphis, algun moviment de mercat el situés en algun altre equip de la Lliga professional nord-americana. En aquest sentit, cal recordar que cap dels altres jugadors catalans que són o han passat per la NBA va acabar jugant al club que l’havia triat al draft. Així, Pau Gasol, elegit per Atlanta Hawks, va acabar als Grizzlies, igual que Navarro i el seu germà Marc, que en un principi havien d’anar als Washington Wizards i Los Angeles Lakers, respectivament; mentre que Rudy Fernández va ser escollit pels Phoenix Suns i ha acabat jugant als Portland Trail Blazers.

Els rumors, doncs, ja poden començar a circular fins que el pròxim 25 de juny es faci l’elecció definitiva. Sigui com sigui, però, Rubio sembla aspirar al dos. El tècnic dels Clippers, Mike Dunlevy, admetia la seva admiració cap a Ricky Rubio, a qui va veure dilluns, però ahir des de Badalona deixava clar el pla de l’angelí. “Triarem en Blake Griffin. És el nostre home, estem molt excitats”. Memphis té la segona elecció, la tercera és per als Thunder, que volen el 2,21 Hasheem Thabeet, i la quarta, per als Kings.

Avantatge dels Lakers
L’equip de Pau Gasol va imposar-se ahir a Denver Nuggets per un ajustat 105-103 en el primer partit de la final de la Conferència Oest. El gran protagonista de l’enfrontament va ser, un cop més, l’estrella dels californians, Kobe Bryant, màxim anotador amb 40 punts, un més que el visitant Anthony.

Per la seva banda, el pivot de Sant Boi de Llobregat va acabar amb 13 punts, 14 rebots, 3 assistències, 2 taps, 1 recuperació i 2 pilotes perdudes, en una actuació més discreta del que li és habitual. “Començar guanyant és vital, sobretot davant un rival tan dur i amb un talent tan gran com Denver”, va indicar el gran dels Gasol a la conclusió.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.