Sense - Avui

Els blanc-i-blaus poden deixar la permanència quasi assegurada si tornen amb els tres punts contra l’Atlètic

Nova caravana d’aficionats per pescar en l’ambient enrarit del Calderón

En poques setmanes s’ha passat del guanyar per no despenjar-se del tot a jugar per tocar la salvació matemàtica. Diuen que amb quatre punts n’hi haurà prou, però tot el que sigui superar la xifra serà dosi extra de tranquil·litat que els aficionats periquitos, abonats al patiment, agrairan molt. Una ratxa de 16 punts de 18 ha permès l’Espanyol posar-se a un pas de la permanència, objectiu trist a l’estiu, però de satisfacció extrema ara per ara. I avui toca sumar-ne tres, si es pot treure rèdit de la irregularitat de l’Atlètic, que quan no marca aviat rep els xiulets del Vicente Calderón.

Nou desplaçament, nova exhibició de l’afició. L’horari no ha estat obstacle. Si hi eren quan el panorama es tenyia de negre perquè no hi havia manera de treure un bon resultat i s’estava a set o vuit punts d’escapar del pou, ara que s’ha revertit la situació tampoc s’ho volen perdre. Avui seran al Calderón, la cita més complicada del tram final.

Un perfil similar al de fa una setmana amb el València, que va sortir escaldat del Lluís Companys. Si una cosa funciona, intenta no tocar-la; consell tan evident com oblidat sovint pels tècnics. No és el cas de Mauricio Pochettino, que vol repetir l’onze de fa set dies, també amb l’esperança de jugar al contraatac per acompanyar la solidesa defensiva: cap gol encaixat en els últims cinc partits.

Resultats coneguts
L’onze serà el mateix que fa una setmana en una estructura amb escassos canvis, com cal esperar d’un equip imbatut les últimes sis jornades. L’Espanyol sortirà amb una dosi extra de calma o pressió, perquè quan arrenqui el partit sabrà si la distància respecte de la cua es pot augmentar, mantenir o escurçar.

Afició enfadada
Pochettino confia a sorprendre un Atlètic que està patint de valent per lligar cada victòria i més a casa, on l’enuig de l’afició es fa palès perquè tenen la sensació que no sempre s’esforcen al màxim. Un ambient enrarit d’on caldrà extreure’n un pas decisiu per a la salvació. “Tots volem aconseguir l’objectiu tan ràpid com sigui possible. Després de com ha anat la temporada volem certificar la salvació aviat, però també hem de mantenir la calma sabent que cal anar dia a dia i mantenir la concentració i la serietat necessàries per aconseguir els resultats que ens fan falta per salvar-nos”, va indicar l’argentí.

La permanència, doncs, és a un pas, però un excés de confiança seria un luxe difícilment comprensible. La dosi de patiment de l’afició ja ha estat prou extensa. Mereixen un final de temporada tranquil, glòria que semblava inviable fa dos dies i ara pot ser una realitat.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.