Sense - Avui

Milà avala unes primàries amb més candidats

| L’exconseller creu que demostraria la maduresa de la formació | Matisa que Joan Herrera pot ser un bon cap de llista

L’exconseller de Medi Ambient i ara diputat al Parlament, Salvador Milà, es mostra partidari que hi hagi més d’un candidat a les eleccions primàries que ICV celebrarà a la tardor per triar el nou cap de llista als comicis del Parlament. Milà va afirmar a aquest diari que “seria molt positiu que hi hagués un altre candidat encara que l’oficial surti amb avantatge, perquè demostraria que l’organització és madura i està prou consolidada”. L’exconseller va deixar clar, però, que el secretari general dels ecosocialistes i presumible candidat a les eleccions catalanes de la tardor de l’any vinent “pot ser un bon candidat”.

Milà, que representa el sector més roig del partit davant d’ala més ecologista abanderada pel mateix Herrera o l’eurodiputat Raül Romeva, va afirmar que la renúncia del president del partit, Joan Saura, a encapçalar les llistes d’ICV arriba en el “millor moment per consolidar la renovació”. Una renovació que no es limita, a parer seu, a l’entrada a la direcció de la nova fornada de dirigents joves: “no és un problema de generacions”.

L’exconseller, que no va voler especular sobre la possibilitat d’endegar una candidatura alternativa, ha estat una de les veus més crítiques amb la gestió del partit aquesta legislatura. En el consell nacional on s’havia d’aprovar l’informe de gestió de la sequera, es va quedar sol votant en contra del seu successor, Francesc Baltasar. Abans de la darrera Assemblea Nacional dels ecosocialistes, celebrada el novembre a Sabadell, Milà va impulsar el manifest Iniciativa, que es noti, subscrit pels també diputats Daniel Pi i Dolors Clavell, instant la direcció a marcar més perfil al govern d’Entesa. Fins i tot va criticar Saura perquè considerava que el seu càrrec de conseller atenuava la veu del partit.

El malestar del diputat s’ha apaivagat amb “el rebuig a la Llei d’Educació”, la posada en marxa de la dessalinitzadora del Prat que simbolitza “la nova política de l’aigua” o la “millora en la gestió del departament d’Interior”. Milà considera que la direcció ha entès el missatge de l’assemblea on es reclamava que marqués distàncies amb els socis. El procés de primàries s’obrirà el primer consell nacional després de l’estiu, que tindrà lloc a finals de setembre o principis d’octubre. n
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.