Sense - Avui

Mas acusa el PP de reobrir la guerra de la llengua per la LEC

El president de CiU assegura que no pactarà amb partits que no apostin per Catalunya i nega acostaments amb el PP

El president de CiU, Artur Mas, va sortir ahir al pas de la polèmica que ha provocat el PP i a la qual s’hi ha afegit el govern espanyol anunciant que probablement presentarà recurs contra la llei d’educació de Catalunya (LEC) pel fet que blinda la immersió lingüística. En el tràmit en ponència han donat suport a la llei CiU, el PSC i Esquerra i n’ha quedat fora un dels socis del tripartit, ICV, i el PP. Mas ahir va acusar els populars de fer servir una altra vegada el català “com a cavall de batalla contra Catalunya”.

En ple debat sobre si hi ha acostaments entre CiU i el PP en les últimes setmanes –la mateixa Alícia Sánchez-Camacho s’ha ofert a la federació per segellar un pacte postelectoral–, Mas va assegurar que “es faran pactes amb els partits que apostin per Catalunya, i el PP demostra que no ho fa”. Va fer aquestes declaracions a Corbera de Llobregat, on va afirmar que aquest PP li recorda “el de fa uns quants anys”, en al·lusió a la campanya anticatalana que els populars van posar en marxa durant el procés de negociació de l’Estatut. A més, va qualificar els rumors d’acostament entre els partits a un “invent del PSC”. El PP, que manté el seu posicionament contrari a la LEC, demanarà avui que el Consell Consultiu en faci un informe.

L’altre partit que s’hi oposa amb duresa és ICV-EUiA. La portaveu parlamentària, Dolors Camats, va reiterar ahir que la llei “és de dretes” i va tornar a advertir que si al pròxim govern es repeteix el tripartit, els ecosocialistes treballaran per gestionar la cartera d’Educació per poder modificar així l’aplicació de la normativa.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.