Sense - Avui

Els tàmils acusen l’exèrcit de fer 2.000 morts

La guerrilla independentista afirma que ha trobat més de 1.200 cadàvers de gent assassinada en només 24 hores en una ofensiva

Els rebels tàmils de Sri Lanka van acusar ahir l’exèrcit singalès de provocar la mort de més de 2.000 civils en només 24 hores com a part d’una nova ofensiva, a través d’un comunicat difós a la seva pàgina web. Els militars es van defensar negant amb vehemència la inculpació.

Segons la guerrilla independentista dels Tigres Tàmils (LTTE), s’haurien comptabilitzat ja més de 1.200 cadàvers, dels quals 257 haurien estat transportats cap a un hospital improvisat a la zona rebel, després d’una forta ofensiva d’artilleria que va començar la nit de dissabte.

Armes pesants
La majoria de víctimes van ser “descobertes en búnquers i tendes de lona”, segons els rebels. Les forces armades singaleses tenen l’ordre de no utilitzar armament pesant contra l’enclavament de la guerrilla, a fi de preservar la vida dels civils atrapats. “No hem utilitzat armes pesants a la zona en què els rebels afirmen que van morir civils”, va declarar el portaveu de l’exèrcit, el general Udaya Nanayakkara.

En un comunicat, els militars van acusar els rebels tàmils d’haver disparat contra civils amb morters, amb l’objectiu “d’embrutar la imatge de les forces de seguretat singaleses davant l’opinió pública nacional i internacional”.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.