Sense - Avui

Greenpeace busca gent disposada a despullar-se en una glacera suïssa contra el canvi climàtic

La reivindicació contra el canvi climàtic es farà els dies 18 i 19 d'agost, encara que falta decidir el lloc

Greenpeace ha iniciat avui la recerca de centenars de voluntaris disposats a despullar-se en una de les glaceres suïsses per a una campanya destinada a mostrar la vulnerabilitat dels glaciars i la fragilitat del cos humà, segons ha anunciat en un comunicat l'organització ecologista.

El portaveu de Greenpeace, Nicolas de Roten, s'ha mostrat optimista i assegura que esperen reclutar diversos centenars de persones compromeses amb la protecció del medi ambient.

De moment, segons de Roten, no s'ha decidit el lloc exacte on tindrà lloc l'acte, que serà immortalitzat pel fotògraf novaiorquès Spencer Tunick, ni el cost exacte de la campanya, que busca sensibilitzar la comunitat internacional sobre l'impacte negatiu de l'escalfament de l'atmosfera.

L'organització donarà a conèixer una setmana abans de la data prevista per a la manifestació, el 18 i 19 d'agost, quina glacera "serà honrada amb la nuesa de centenars de persones exposades al fred", ha dit De Roten.

Glaceres per camps de còdols
En el seu comunicat, Greenpeace subratlla que la retirada de les glaceres és un signe clar dels canvis que està sofrint el clima del planeta i que, "si l'escalfament continua al ritme actual, cap al 2080 la majoria de les glaceres hauran estat substituïdes per camps de còdols".

D'acord amb el seu treball a favor del medi ambient, Greenpeace demanarà a tots els participants en el nu col·lectiu que es desplacin al lloc de l'acte en transport públic. A més, ja ha previst una data alternativa en el cas que en els dies previstos per a la campanya faci mal temps: seran els dies 25 i 26 d'agost.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.