Sense - Avui

Karmele Marchante no es conforma

Tele-5 titlla d’“inconstitucional” la decisió de TVE d’eliminar la candidatura de la periodista del cor Karmele Marchante, que aspirava a cantar a Eurovisió

“Completament enfonsada”, però també disposada a “lluitar fins a quedar sense alè perquè es faci justícia”: així de guerrera es va declarar ahir la veterana periodista tortosina Karmele Marchante en saber que RTVE ha esborrat del mapa la seva candidatura per participar al Festival d’Eurovisió.

Segons l’ens públic, el seu departament jurídic ha considerat que la candidatura de Marchante –que es postulava amb el nom de guerra de Pop Star Queen–, a més de les de Chimo Bayo, Kejío i Juan Losada, que també han estat foragitats, incomplia “alguns dels requisits establerts per la mateixa UER o per les bases del concurs”. Per a Tele-5, que promocionava la candidatura, es tracta d’una decisió “inacceptable, antidemocràtica i inconstitucional”.

Des de feia uns dies, el portal Eurovisión.Spain ja advertia que el tema Soy un tsunami podria ser acusat de plagi, ja que alguns fragments eren presos de cançons populars; també qüestionava que un fragment fos extret de l’àudio d’una edició del programa Sálvame i que la lletra cités una cadena de grans magatzems.

D’aquesta manera, RTVE ha satisfet la demanda de les més de 47.000 persones que ja s’havien apuntat al grup de Facebook Yo también creo que si Karmele va a Eurovisión nos echan de Europa, indignats per la candidatura de la periodista rosa. Una opinió que no comparteixen les 127.000 persones que, fins al moment de l’expulsió, van facilitar amb el seu vot que la pintoresca tertuliana encapçalés el rànquing de candidats a participar en el certamen.

I és que aquesta setmana ha començat la segona fase per triar el representant de la televisió pública a l’històric festival –que aquest any se celebra a Oslo–, en la qual els usuaris voten el seu cantant –o similar– preferit a través de la web de RTVE. Poc després, Marchante es va enfilar a la primera posició de la llista, cosa que denota l’esperit gamberro amb què una bona part dels espectadors assumeixen ja el festival, que ha anat incrementant les dosis de friquisme i excentricitat dalt dels escenaris.

Fa un parell d’anys es va produir un fenomen similar amb Rodolfo Chikilicuatre, un personatge sorgit del programa de La Sexta Buenafuente –i interpretat per l’humorista David Fernández– que, per decisió del públic, va acabar anant a Eurovisió i va quedar en 16a posició. Per tal de minimitzar el risc que tornés a passar alguna cosa així, RTVE va introduir l’any passat –i ho mantindrà aquest– la figura del jurat d’experts que decidirà, en un 50 %, el nom del representant.

Un cop expulsada Marchante, encapçala el rànquing de candidats la vocalista Coral Segovia, que ahir superava els 111.000 admiradors. Entre la resta d’aspirants hi ha Toño Salazar –ex-Azúcar Moreno–, antics concursants d’Operación Triunfo com Lorena, Ainhoa, Àlex Casademunt i Fran Dieli, i vedets habituals dels programes de safareig, com Malena Gracia i Sonia Monroy.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.