Sense - Avui

Aznar torna a sonar

Quan la web del diari marroquí L’Observateur va llançar el nom de José María Aznar com a possible pare del fill que espera Rachida Dati, l’expresident espanyol va reaccionar amb rapidesa, malgrat que ningú havia donat gaire credibilitat a la informació. El seu contundent desmentiment, amb un comunicat emès per la fundació FAES, va aturar força les especulacions, fins i tot quan Interviú va mostrar unes imatges de la parella acomiadant-se després d’un àpat en un restaurant. Ara, però, el nom d’Aznar torna a sonar vinculat a l’embaràs de la ministra francesa de Justícia per obra i gràcia d’un altre mitjà, aquest cop francès. La publicació online Bakchich Info acaba de desvelar que el servei secret del Marroc va indagar en la vida privada de la política, filla de mare algeriana i pare marroquí, i va concloure que el progenitor de la criatura no era cap altre que Aznar, probablement el polític estranger més odiat al palau reial de Rabat.

Fundada per veterans periodistes dissidents del cèlebre setmanari Le Canard Enchainé, la web és coneguda per haver donat diverses exclusives sobre França i el Magrib. El seu director i una redactora van publicar fa dos anys un llibre –Quan el Marroc sigui islamista– on explicaven la pinça que Mohamed VI i Jacques Chirac van formar contra Aznar després del desallotjament, el 2002, dels marroquins de l’illot de Perejil.

La controvertida ministra Dati, de 43 anys, continua sense desvelar qui és el pare del seu primer fill, i limitant-se a afirmar que té una vida privada “complexa”. Amb Aznar també sona el nom del ministre d’Esports, Bernard Laporte, el magnat del luxe Françoise Pinault, el president del grup mediambiental Veolia, Henri Proglio, o l’hoteler Dominique Desseigne.

La ministra –nascuda en un barri marginal, feta a si mateixa i protegida de l’ex de Sarkozy, Cécilia– ha estat repetidament criticada pel seu gust per l’opulència i les relacions d’alt nivell. L’última polèmica, segons la revista Le Point, li arriba per haver cancel·lat una cita amb alts representants d’institucions penitenciàries per anar-se’n a esmorzar amb Albert de Mònaco.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.