Sense - Avui

Madonna en fa cinquanta!

People

En plena forma i a punt d’iniciar la seva nova gira, el 23 d’agost a Cardiff, Gal·les, Madonna compleix demà cinquanta anys. La reina del pop, l’artista musical femenina de més èxit de tota la història i la més polèmica i irreverent, estrenarà el seu mig segle saltant damunt desenes d’escenaris de tot el món però amb la mirada posada, novament, a Malawi. El país africà on la cantant va adoptar el seu tercer fill, David Banda, ha donat llum verda a una nova adopció, en aquest cas d’una nena, Mercy James. Les autoritats de Malawi, va dir ahir el ministre d’Adopció, Penstone Klembe, esperen tan sols “que es formalitzi la petició per entregar la criatura”.

Madonna Louise Veronica Ciccone va néixer a Bay City, a Michigan, el 16 d’agost del 1958. Tercera de vuit germans formava part d’una devota família catòlica italiana. Potser per defugir la seva educació, Madonna ha sigut l’artista més provocadora de tots els temps i no ha dubtat a fer ús d’iconografia religiosa i símbols sexuals als seus vídeos i espectacles.

Va començar la seva carrera el 1983 però no va ser fins un any més tard, amb Like a Virgin, que va revolucionar el món i va imposar el seu estil. Des d’aleshores diverses generacions han crescut amb ella, que mai ha defraudat els seus fans. En tot aquest temps ha guanyat 7 premis Grammy i ha estat nominada en 27 ocasions. Casada en primeres núpcies amb Sean Penn, el gran actor activista dels drets humans, també va provar el cinema. Dick Tracy i Evita, amb què va guanyar un Globus d’Or a la millor actriu, són dues de les pel·lícules més famoses.

Però realment no passaran a la història les seves interpretacions a la pantalla, al contrari que els seus vídeos, sempre polèmics, i les seves actuacions en directe. Entre les més impactants hi ha les que va fer durant la gira Confessions Tour, del 2006. Aleshores el món va quedar commocionat quan en la posada en escena de la balada Live to tell, cantava penjada d’una enorme creu feta de miralls. Durant l’actuació, imatges de la misèria al món se superposaven a la seva imatge. Va voler sacsejar i, realment, ho va aconseguir.

Vegetariana i macrobiòtica, és seguidora de la Kabbalah. La seva vida sentimental, tan agitada primer, ha trobat l’estabilitat al costat del cineasta britànic Guy Rithcie, amb qui es va casar quan ja tenia una filla, Lourdes Maria, fruit de la seva relació amb Carlos León. Amb Ritchie ha tingut Rocco, ha adoptat David Banda i ara volen la nena. De moment, no hi ha separació a la vista.

Però Madonna no és l’única estrella del pop que arriba als cinquanta. D’aquí a uns dies, el 29 d’agost, els farà Michael Jackson. Al mes de juny els va fer l’altre astre del pop: Prince. I tan divins!
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.