Els clàssics de la Pasqua
Un documental de les ordres religioses, una sèrie sobre profecies i pèplums cinèfils, per a la Setmana Santa de TV3
No seria Setmana Santa si a la tele no fessin pelis de romans. El cinema clàssic és una aposta que es manté cada any. TV3 emetrà Quo Vadis (1951) divendres a la tarda i Ben-Hur (1959) dissabte, també en graella de tarda. TVE, en canvi, ha programat per aquesta nit Gladiator (22.30 h), la revisió actualitzada dels pèplums del Hollywood daurat. El canal 8 TV emetrà a partir de divendres sant en diversos horaris un cicle anomenat Grans relats, que inclou títols com Hércules (2005), Los diez mandamientos (2006) i Barrabás (1961). Tele 5 està anunciant l'emissió pròximament de la coproducció internacional María de Nazaret.
Els canals de cinema 24 hores també actualitzen la cartellera. Així, La Sexta3 ofereix sobretaules de cinema històric amb títols com El Cid, El coloso de Rodas, La caída del Imperio Romano i Rey de reyes. Dels últims anys ençà, les sèries sobre misteris de tall històric i profecies també tenen el seu moment televisiu per Setmana Santa. Aquest és el cas de la sèrie francesa La profecia d'Avinyó que TV3 ofereix des d''avui en la franja de Divendres.
A banda de la ficció, la Pasqua també és temps de documentals. TV3 emetrà dimarts 2 d'abril, just amb la ressaca de la mona, i dins l'espai Sense ficció, el treball Ordres militars. Segueix la llegenda que explica les interioritats de les ordres militars de cavalleria, estructures hereves del passat.
Antena 3 estrena avui la superproducció ‘La Bíblia'
Antena 3 estrena aquesta nit la superproducció La Bíblia, del Canal de Historia. Amb un pressupost de 22 milions de dòlars, la sèrie repassa des del Gènesi fins a l'Apocalipsi. El productor de la sèrie, Mark Burnett (Survivor), ha dividit la Bíblia en deu episodis: el primer és sobre Adam i Eva i l'Arca de Noè. En el segon es retrata la història d'Abraham, Isaac i Jacob. El tercer se centra en la història de Moisès i l'Èxode. El quart parla de la creació d'Israel i el cinquè, del rei Saül, David i Salomó. El sisè aborda la destrucció d'Israel i Judà. Al setè se centra en les narracions de les profecies de l'Antic Testament. Són als tres últims capítols quan s'aborda la figura de Crist: des del naixement fins a la mort. La ficció no ha estat exempta de polèmica ja que quan es va estrenar als Estats Units es va incidir en el fet que el diable s'assemblava físicament a Obama.