cultura

literatura

El Cucut estableix el dijous sant com a data definitiva del seu berenar literari

Una trentena d'escriptors van llegir fragments de les seves obres en un acte que la pluja no va deslluir

Toti Soler i Joan Massotkleiner van recordar Espriu

La Setmana Santa es pot moure entre el març i l'abril, més o menys lluny de Sant Jordi, però la llibreria El Cucut de Torroella de Montgrí ha decidit que, a partir d'ara, el seu berenar literari ja no es mourà del dijous sant, encara que no faci gaire bon temps, com va passar dijous. Així ho va anunciar Maria Teresa Calabús, que dirigeix la llibreria amb la seva filla Magda, com a introducció de les lectures que una trentena d'escriptors van fer de fragments de les seves últimes novetats, al llarg de la tarda, resguardats de la pluja a l'entrada d'El Cucut, mentre la majoria del públic els escoltava sota un envelat instal·lat davant de la llibreria del carrer del Roser. Els assistents també van poder gaudir dels brunyols fets per la Magda i dels vins i caves del celler Can Sais de Vall-llobrega. Cada any hi participarà un celler empordanès diferent.

Va obrir foc Eva Baltasar, amb la lectura d'alguns dels seus Poemes d'una embarassada, i tot seguit hi van intervenir Assumpció Cantalozella, amb un fragment de la seva novel·la El confident dels reis –ja per la tercera edició–, i Maria Mercè Cuartiella, amb un tast de Germans, gairebé bessons (premi Llibreter 2012). Una de les sorpreses de l'acte va ser l'actuació de Joan Massotkleiner i Toti Soler, que van interpretar un dels contes musicats del seu espectacle El món perdut de Salvador Espriu. En tres anys, el berenar literari d'El Cucut s'ha consolidat com un bon espai de trobada entre escriptors i lectors.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.