Més esport

Mor Miquel Poblet, el millor ciclista català de la història

Amb un total de 214 victòries com a professional, va ser el primer i únic ciclista català en vestir el mallot groc de líder del Tour de França

Poblet va ser un ciclista atípic en la seva època per les seves qualitats de velocista i per fer el salt a l'estranger

El ciclista Miquel Poblet ha mort aquest dissabte als 85 anys a l'Hospital Quirón de Barcelona, on estava ingressat des de dimecres per una insuficiència renal que no ha pogut superar.

Nascut a Montcada el 18 de març de 1928, se'l considerava el millor corredor català de la història. I és que, a banda de les seves 214 victòries com a professional, va ser el primer i únic català en vestir el mallot groc de líder del Tour de França l'any 1955.

Entre els seus triomfs més destacats hi ha dues victòries a la prova Milà-San Remo, el 1957 i el 1959; 20 etapes del Giro d'Itàlia; tres del Tour i tres de la Vuelta, i també algunes proves per etapes, com dues Voltes a Catalunya.

Poblet, que va competir entre el 1944 i el 1962, va ser un ciclista atípic en la seva època, no només per les seves qualitats de velocista sinó per fer el salt a l'estranger.

Un cop retirat, va ser president de la Federació Catalana de Ciclisme i va ocupar diversos càrrecs a la Volta a Catalunya. L'any 2002 la Generalitat li va atorgar la Creu de Sant Jordi.

La capella ardent de poblet estarà oberta a partir de demà diumenge a les 12h al tanatori de Collserola i el funeral se celebrarà a la seva localitat natal, Montcada i Reixach, el dilluns a la mateixa hora.