El lector escriu

Pilar Rahola i els llibres “mediàtics”

Benvolguda Pilar, he llegit en un article d'El Punt Avui que t'ha sabut molt greu que els llibreters etiquetessin la teva darrera novel·la com a “llibre mediàtic”. Jo tampoc hi estic d'acord, crec que el terme no s'utilitza correctament; qui s'ha de considerar “mediàtic” és l'autor i no el llibre (novel·la, assaig, etc.) en qüestió. El problema de tot plegat, és que molta gent compra llibres de gent “mediàtica” com tu només perquè sortiu a la tele, als diaris, a les revistes, etc., i no pas pel llibre en si, que, per desgràcia, de vegades no compleix, ni de bon tros, les expectatives creades per la fama que precedeix el personatge “mediàtic”. Moltes vegades, massa, he intentat llegir llibres d'autors “mediàtics” i m'he quedat a mitges, i parlo dels considerats “primers espases” per editors i llibreters, d'aquells que sempre tenen el millor lloc guardat a les prestatgeries de les principals llibreries. En canvi, hi ha multitud d'autors (de novel·la, assaig, etc.) boníssims, que pel sol fet de no estar inclosos dins el paquet dels considerats “mediàtics” no venen ni un borrall. Per tant, benvolguda Pilar, no et queixis tant, que tu vens igual tant si el teu llibre és “bo” com “dolent”. Què hauríem de fer els altres autors que no estem dins el privilegiat paquet dels “mediàtics”?

Aprofito l'avinentesa per donar les gràcies a tothom qui va fullejar o comprar algun dels meus llibres i, encara més, a la gent que se'n llegeixi algun, encara que sigui agafat en préstec en alguna de les magnífiques biblioteques de les nostres contrades.

Salt (Gironès)

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.