Societat

Escoltes i guies s'enduen de campaments 18.000 nens

Els 200 agrupaments escoltes catalans organitzen aquest estiu 800 campaments

El govern dóna ajuda a les entitats i subvenciona estades per a les famílies més vulnerables als seus albergs

Més de 18.000 nens i joves d'entre 6 i 19 anys aniran aquest estiu de campaments amb els seus agrupaments escoltes. Segons la Federació Catalana d'Escoltisme i Guiatge (FCEG), els 200 agrupaments que hi ha a Catalunya acabaran organitzant uns 800 campaments d'estiu, que tenen un cost mitjà de 15-20 euros per infant i dia, un preu que inclou el transport, el menjar, l'allotjament, l'assegurança i les activitats.

Tot i que als escoltes i guies no hi ha beques pròpiament dites, sí que hi ha subvencions tant per a les quotes anuals com per a les sortides de manera que cap nen, sigui quina sigui la condició econòmica dels seus pares, no es queda sense campaments per motius de diners.

El moviment d'escoltes i guies, que els nens i joves duen a terme durant tot el curs en el seu agrupament reunint-se cada dissabte, és un moviment mundial que al nostre país té gairebé un segle d'història.

Al marge d'aquesta entitat i per part del govern aquest any s'atorgaran beques a les famílies acollidores, nombroses i monoparentals que inscriguin els seus fills al programa L'estiu és teu, que aquest any acollirà uns 10.236 participants en la xarxa pública d'albergs. El valor de les beques, segons informa el Departament de Benestar Social i Família, suposarà per a aquests col·lectius un 10% de reducció sobre el preu de l'estada. L'estiu passat, un total de 1.860 nois i noies de famílies nombroses i monoparentals, el 22% del total de participants en el programa, van gaudir d'aquests ajuts.

LA XIFRA

4,5
milions d'euros
ha atorgat la Generalitat a les federacions d'educació en el lleure perquè donin beques i subvencions.

Un gra de sorra per a projectes solidaris

La Fundació La Salut Alta de Badalona, fundada en el 2004 per ajudar al desenvolupament integral d'infants dels barris badalonins de La Salut i Llefià, ha engegat aquest any la campanya Motxilla 2013 i està intentant recaptar 4.000 euros a través d'un projecte de micromecenatge per tal que un grup d'infants i joves en risc d'exclusió social tinguin l'oportunitat de viure una experiència tan important com són unes colònies d'estiu.

D'altra banda, l'Associació de Cardiopaties Congènites (AACIC) també està duent a terme una campanya per aconseguir diners perquè 20 infants puguin anar a unes colònies terapèutiques amb cavalls.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.