Economia

Empuriabrava vol obtenir el segell de destí familiar

Amb el final de la concessió privada a la platja, l'Ajuntament té ara el protagonisme i aquest estiu estrena serveis

Ja no hi ha discoteca però sí un servei gratuït de guarderia per a la mainada

El govern municipal de Castelló d'Empúries es fixa com un dels objectius prioritaris des d'ara fins a final de mandat obtenir el segell de destí turístic familiar. Aquest estiu ja s'ha equipat la platja d'Empuriabrava amb serveis i elements d'oci esportiu en aquest sentit: s'ha fet una zona esportiva adequada per a la pràctica del vòlei platja i el futbol platja i s'ha obert un espai on els pares poden deixar la mainada durant una hora gratuïtament a càrrec de monitors que en tenen cura i els organitzen activitats. “Apostem per un destí turístic d'oci i lleure actiu, familiar i nàutic, evidentment, que és el que ha existit sempre a Empuriabrava”, explica el regidor de Turisme, Agustí Ribera. Empuriabrava ja disposa actualment del segell de destinació turística esportiva especialitzada en paracaigudisme, basant-se en la presència al municipi del centre de paracaigudisme Skydive Empuriabrava i del Túnel del Vent.

Requisits per complir

En la mateixa línia, la certificació com a destí familiar implica una sèrie de requisits de serveis concertats entre l'Ajuntament i el sector privat: per exemple, que els restaurants tinguin cadiretes a disposició dels clients i que els hotels puguin proporcionin llitets a les famílies. A més dels serveis a la platja, Ribera explica que es potencia també una xarxa de senderisme i de cicloturisme amb relació als aiguamolls. Tot plegat s'ha de complementar amb l'oferta de caràcter més històric i cultural del nucli de Castelló d'Empúries. L'oferta d'oci nocturn –que tradicionalment es relacionava amb Empuriabrava– no s'abandona: “L'oferta de nit ha d'existir, però de manera sostenible i no tan massificada com havia estat en altres èpoques”, aclareix Ribera.

Canvi en la gestió

Des d'aquest estiu, de fet, la mítica discoteca Passarel·la del passeig ja no funciona; amb el traspàs de les competències en aquest espai, des de l'Estat cap a la Generalitat, el pla d'usos no permet activitats com la discoteca a la platja. A més, les activitats i els serveis a la platja davant del passeig marítim depenien d'una concessió privada i l'Ajuntament poca cosa hi tenia a dir. Ara l'Ajuntament té el protagonisme. Per aquest estiu, la inversió principal ha estat per netejar i endreçar la platja. Aquest any encara és un any de transició però el municipi comença a cobrar a partir d'ara un cànon per les activitats que es fan a la platja. L'any que ve, es preveu posar a concurs concessions per aquests serveis. “Estem a l'any 0, a partir d'ara serem un municipi normal, amb activitats a la platja que revertiran en les finances municipals i que serviran per fomentar altres activitats; no era el cas fins ara”, explica Ribera.

Ocupació del 80% i més russos

Quan s'omple, Empuriabrava pot acollir entre 70.000 i 80.000 persones, i a principi de setmana, segons Agustí Ribera, hi havia unes 60.000 persones. “Tenim una ocupació d'entre un 80 i un 90 per cent, i les dades de l'oficina d'informació ens diuen que la primera quinzena d'agost hem tingut un 20 per cent més de consultes”, deia el regidor de Turisme dimecres passat. El nombre de visitants russos ha augmentat d'un 50 per cent i s'observa un retorn d'estiuejants dels països nòrdics, tot i que els visitants principals d'Empuriabrava continuen sent francesos i alemanys. També s'observa que hi ha menys consum als petits comerços i que treballen molt els supermercats: la gent es queda a casa.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.