L'Avui, digitalitzat
Prop de 700.000 pàgines del diari Avui publicades des del 1976 fins al 2011 es poden consultar al web del Servei de Gestió Documental, Arxius i Publicacions
L'Ajuntament de Girona, mitjançant el seu Servei de Gestió Documental, Arxius i Publicacions (SGDAP), posa a disposició dels ciutadans prop de 700.000 pàgines digitalitzades dels exemplars del diari Avui.
L'SGDAP ha conclòs el procés de digitalització del diari Avui que va començar a mitjans del 2011, gràcies a l'acord de l'Ajuntament de Girona amb l'empresa titular dels drets d'explotació del diari, la Corporació Catalana de Comunicació, actualment absorbida per Hermes Comunicacions, editora d'El Punt Avui.
L'objectiu d'aquest acord era posar a disposició pública els exemplars digitalitzats del diari per tal de facilitar-ne la consulta i l'ús amb finalitats informatives, culturals, docents i de recerca. Des de llavors s'ha dut a terme una intensa tasca de digitalització, indexació i integració dels nous exemplars digitals, que ha donat com a resultat les gairebé 700.000 pàgines del diari que es poden consultar al web de l'SGDAP http://www.girona.cat/sgdap/cat/premsa.php.
En concret s'han afegit 160.262 pàgines corresponents al període 1976-1989, que sumades a les que ja hi havia al web des del desembre de l'any passat, donen com a resultat un total de 684.612 pàgines.
El diari Avui va ser el primer periòdic publicat en llengua catalana des de la fi de la dictadura franquista. El primer exemplar va sortir el 23 d'abril del 1976 i l'Arxiu Municipal de Girona hi ha estat subscrit des de l'inici. El 31 de juliol del 2011 el diari Avui va ser adquirit per Hermes Comunicacions SA, editora d'El Punt, donant lloc a l'actual capçalera El Punt Avui.
La incorporació del diari Avui a la premsa digital del web de l'SGDAP significa un pas més en la política de digitalització que duu a terme aquest servei municipal des de l'any 2000 amb les seves col·leccions hemerogràfiques, i que té com a finalitat oferir al públic un potent recurs per a la recerca i la cultura, un recurs que en l'actualitat permet consultar més de 2,4 milions de pàgines pertanyents a 22 capçaleres distintes. Les publicacions més antigues són el Diario de Gerona (1808-1809) i la Gazette de Gironne (1810-1812).