Societat

Al Tura, les diuen sense complexos

El bisbe de Girona demana a l'ofici del Tura que “s'escolti tot el poble”

Diu que cal preservar la convivència amb el respecte

La gent d'aquest país comença a deixar de banda els complexos i diu allò que pensa i això és sa per al col·lectiu i individualment. El primer dia de les Festes del Tura, una de les balladores de Flor de Fajol va demanar a la patrona d'Olot, en el marc de l'ofrena floral al seu santuari, que és un dels actes més tradicionals, que faci mans i mànigues perquè els catalans puguin escollir què i qui volen ser. En aquest mateix escenari i context va prendre la paraula un representant del grup de diàleg interreligiós, que aplega representants de l'Església catòlica i l'evangèlica, del col·lectiu sikh, del musulmà... Ho va fer per desitjar bona festa major als olotins en un lloc emblemàtic per als catòlics de la ciutat i en nom de la resta de religions majoritàries. No cal dir que va ser llargament ovacionat.

També al santuari del Tura, ahir, el bisbe de Girona, Francesc Pardo, i en el pregó de l'ofici solemne, va demanar respecte per totes les maneres de pensar en un moment crucial per al país. “Tot el poble ha de ser escoltat. Que no es trenqui la convivència davant les legítimes maneres de pensar”, va remarcar. És veritat que, tant en el cas de la representant de Flor de Fajol com en el del bisbe, seria esbiaixat afirmar que la referència a la consulta del 9-N i, en el primer cas, fins i tot a la independència del país van ser els eixos centrals dels respectius discursos. Sí, però, que hi van fer referència i això vol dir que les coses estan canviant.

El bisbe, per exemple, també va parlar de la Verge com a mare i, en aquest sentit, va protagonitzar una anècdota, quan va explicar que dirigint-se cap al Tura va veure un grup de joves que tot just anaven a dormir i va pregar a la Verge demanant-li que recordés que també és la seva mare, tot i que ells no ho recordin. El bisbe Pardo va presidir després de la missa la processó, que va estar precedida pels nans, gegants i cavallets. La imatge la van dur membres del Centre Catòlic i persones relacionades amb aquesta entitat. Durant tot el dia, qui va voler va poder pujar fins al cambril de la verge per poder venerar-la.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia