La PAH atura el desnonament d'una família de Lliçà d'Amunt
La dona viu en una casa de Ca l'Artigues i el BBVA li reclamava un deute de 300.000 euros
Mig centenar de membres de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH) de Lliçà d'Amunt, la vall del Tenes i Granollers, entre altres, han impedit aquest dimarts al matí que el jutjat executés l'ordre de desnonament a Lliçà d'Amunt.
L'ordre afectada a una família de Lliçà d'Amunt que viu en una casa aïllada al número 3 del carrer Baix Cinca de la urbanització de Ca l'Artigues. El BBVA reclamava un deute d'uns 300.000 euros.
Des de les 9 del matí, els activistes de la PAH van muntar guàrdia davant la casa i van penjar algunes pancartes. Quan la comitiva judicial va arribar i va comprovar que no podia executar el desnonament, va aixecar acta de la situació i va marxar. En l'acció hi van participar, entre altres, els regidors d'ICV-EUiA a Lliçà d'Amunt i Santa Eulàlia, Francisco León i Agustí Gonzalo.
Segons Gonzalo, que és membre de la PAH de la vall del Tenes, ara el BBVA pot tornar a demanar al jutjat l'execució del desnonament, però l'advocat de la família afectada té més temps per presentar un recurs legal. En aquest sentit, Gonzalo explica que la recent publicació en el BOE de la darrera modificació de la llei hipotecària arran de la sentència del Tribunal Europeu de Drets Humans d'Estrasburg pot afavorir aquesta família. A partir d'ara, els afectats poden presentar recurs argumentant que hi havia clàusules abusives en el contracte de préstec, explica. El banc li reclama un deute d'uns 300.000 euros.
Les persones afectades per l'ordre de desnonament són Rafaela López i la seva filla de 23 anys. Rafaela va comprar la casa fa uns tretze anys i pagava una quota mensual de 1.200 euros. Fa uns quatre anys es va quedar sense feina i no va poder continuar pagant les quotes del préstec hipotecari. Al cap de tres mesos, l'entitat financera va engegar el procés de desnonament. La Rafaela, que té una altra filla més gran que ja no viu amb ella, ha trobat feina fa pocs mesos, però només treballa mitja jornada i diu que amb el que guanya no pot fer front a la hipoteca. Ara, amb el suport de la PAH, vol negociar amb l'oficina del BBVA de Granollers poder accedir a un lloguer social.