Girona inicia el procés que ha de permetre fer la nova incineradora i el complex de residus de Campdorà
El ple d'avui sotmetrà a informació pública la documentació
Després que l'Ajuntament de Girona i la Generalitat van tancar, abans de l'estiu, l'acord per construir la nova planta de tractament de residus a Campdorà, el consistori inicia la tramitació amb l'aprovació pel ple dels tràmits previs i amb la demanda al Departament de Medi Ambient que faci l'informe sobre la implantació del complex.
La nova planta, que es construirà al costat de la depuradora actual, costarà més de cent milions d'euros i es posarà en marxa al llarg del 2013. El cost de la infraestructura l'assumirà íntegrament l'Agència Catalana de Residus i donarà servei a tota l'àrea metropolitana.
Elcomplex ha de servir per poder gestionar el volum cada cop més gran de deixalles reciclables que es generen a Girona i a tota l'àrea urbana de la capital.
A través d'aquest projecte s'ha d'aconseguir que la planta sigui modèlica, dotada de la tecnologia més avançada en el tractament de residus reciclables. Es volen aprofitar alguns dels gasos que es generen en el tractament dels residus per generar energia. Un dels exemples és l'aplicació de l'anomenat sistema de metanització, que serveix per treure el gas metà i reaprofitar-lo per crear energia.
Un altra punt del ple inclou l'aprovació inicial de la modificació del projecte d'obres bàsiques d'urbanització del Pla de Baix de Domeny. La modificació ve motivada pel fet que cal adaptar el tema d'electrificació en línies de baixa, mitja i alta tensió, ja que el pla va ser aprovat el 2003, fa sis anys.
Les obres del pont del Ter, el 2010
El ple estimarà també en part les al·legacions presentades i aprovarà definitivament la relació de béns i drets a expropiar per a l'execució del projecte de construcció del pont del Ter a Pedret. L'Ajuntament ja va iniciar aquest estiu el tràmits d'expropiació d'una finca per poder iniciar les obres del pont al més aviat possible. Amb tot, no es preveu que l'actuació comenci abans de l'any vinent. La finca a expropiar correspon a uns espais lliures en sòl no urbanitzable. La construcció d'aquest pont té un retard considerable, ja que el projecte inicial es va presentar l'any 2005, en el qual tenia una llargada de 380 metres. Seguint les indicacions de l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA), es va allargar 100 metres més per evitar l'efecte presa.