Salut

La UdL frena la seva entrada al nou consorci sanitari de Lleida

El consell de govern de la Universitat de Lleida (UdL) va aprovar ahir crear una comissió per valorar la participació de la institució en el nou consorci Sistema Integral de Salut Lleida. La mesura frena l'adhesió immediata de la universitat al nou organisme i obeeix al rebuig d'un sector de professors, alumnes i personal de la universitat que ha fet saber al rectorat el seu malestar pel fet que la UdL s'incorpori a un ens que podria obrir les portes a la privatització de la sanitat pública.

El rector, Roberto Fernández, s'ha compromès a escoltar totes les parts abans de prendre cap decisió, segons va manifestar ahir, després que un grup d'una quarantena de persones interrompés l'inici del consell de govern amb pancartes contràries al consorci sanitari.

Representants de la Marea Blanca de Lleida, acompanyats per membres de la comunitat universitària, van llegir un comunicat en defensa de la sanitat pública i de rebuig al consorci, així com de la participació de la UdL en aquest ens.

El consorci preveu que la UdL formi part del consell general amb el CatSalut, l'ICS i l'IRB Lleida.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia