Societat
Princeses durant una hora
L'obertura del primer Princelandia a Granollers, un espai d'oci dirigit sobretot a nenes, genera protestes
Un grup de manifestants asseguren que el servei perpetua la desigualtat sexual
Es presenta en alguns materials publicitaris com “el primer spa infantil d'Europa”, però, de fet, no hi ha aigua. Tampoc és un centre de bellesa infantil ni va dirigit exclusivament a les nenes, però l'obertura del primer establiment de la cadena Princelandia a Granollers, al carrer Princesa, ja ha generat protestes de persones que consideren que reprodueix actituds sexistes i masclistes. Poc després de la seva obertura, un grup de persones es van manifestar amb pancartes i van repartir fulls volants a la gent que hi havia al local.
Princelandia és una franquícia nascuda el 2010 a Sevilla que ara té una trentena d'establiments a l'Estat i també a Mèxic i Portugal. És un espai d'oci dirigit sobretot a nenes de 4 a 12 anys. Durant una hora, les vesteixen de princesa, els pinten les ungles, les pentinen i les maquillen. Hi treballen cinc persones. Després del maquillatge, les nenes fan una desfilada per una passarel·la on els familiars els poden fer fotos. Per als nens hi ha disfresses de pirata.
La protesta tenia un punt de vista molt clar en els fulls que es repartien. “Princelandia, que reprodueix els rols masclistes i perpetua la desigualtat sexual entre homes i dones, envia a les nenes un missatge que els dóna valor com a persones exclusivament per la seva aparença física. No és possible una societat igualitària si eduquem en desigualtat.” La responsable de l'establiment de Granollers té una altra visió. “No estic creant dones florero. Jo no sóc la que educo. Els que eduquen són els pares. La nostra intenció no és educar; és distreure i que s'ho passin bé durant una hora en un ambient de fantasia.”