Societat

Arrels busca voluntaris per obrir també als matins

L'entitat que atén ciutadans sense llar vol ampliar l'horari del servei coincidint amb els mesos de fred

L'hivern passat unes 700 persones van passar almenys una tarda pel centre obert del Raval

Arrels Fundació, l'entitat amb seu al Raval de Barcelona que atén persones sense llar, té la intenció d'obrir les seves instal·lacions també al matí durant els mesos d'hivern. El centre d' Arrels fins avui només s'obre a la tarda i s'hi fan tot tipus d'activitats, des de jocs de taula fins a xerrades i tallers o senzillament oferir un espai tranquil per parlar. Si s'aconsegueixen prou voluntaris per fer-ho, la intenció és obrir el centre tant al matí com a la tarda des del desembre fins al març.

L'any passat Arrels va atendre 1.354 persones sense llar , 474 de les quals van arribar a l'entitat per primer cop. Un miler van utilitzar el servei de dutxes o van passar alguna tarda pel centre obert. Quan hi ha més assistència, com és ben normal, és durant els mesos de més fred: es calcula que el primer trimestre del 2013 gairebé 700 persones van passar almenys una tarda a les instal·lacions de l'entitat fugint de la intempèrie del carrer i buscant un espai calent.

Per això aquest any s'intenta anar més enllà i, amb el nom d'Operació Hivern, el nou objectiu és que ja al desembre el centre també obri els matins de dilluns a divendres, des de les 10 del matí fins a la 1 del migdia. “La intenció és oferir un espai tranquil on passar l'estona, evitar les hores de fred al carrer i prendre un cafè calent”, explica el director d'Arrels, Ferran Busquets.

La crida d'Arrels té com a objectiu trobar voluntaris que tinguin lliure un matí a la setmana fins a final de març i puguin donar un cop demà en les diferents tasques de funcionament del centre obert. Es necessiten tres o quatre persones per dia.

3.900 socis i donants

L'any passat més de 400 persones van ser voluntaris d'Arrels. Segons la memòria de l'entitat, la majoria dels voluntaris nous acostumen a ser joves de 19 a 25 anys que busquen la manera d'introduir-se en l'àmbit social. Els socis i donants van ser gairebé 3.900 i van permetre atendre un total de 1.354 persones.

LA XIFRA

27
anys
fa que va començar a funcionar Arrels. Des del 1987 es calcula que s'han atès més de 8.600 persones sense llar.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.