Societat

successos

Els sacerdots i el professor pederastes de Granada es declaren innocents

El papa explica que va llegir amb gran dolor la carta del jove de qui van abusar

Francesc va trucar al bisbe granadí i el va instar a aclarir el cas

Els tres sacerdots i el professor de religió de l'arxidiòcesi de Granada detinguts per suposats abusos sexuals a dos joves quan eren menors d'edat, van insistir ahir en la seva innocència i van assegurar que “no troben explicacions a la denúncia presentada contra ells”, segons va assenyalar ahir al vespre Javier Muriel, advocat que els representarà. Va confirmar que tots quatre estan incomunicats a la prefectura de policia de Granada i que no poden parlar entre ells. “Cada un d'ells va rebre amb absoluta sorpresa la denúncia.”

Ahir, un altre jove de Granada va presentar al jutjat una denúncia contra els sacerdots detinguts acusats d'abusos sexuals a menors. Es tracta d'una segona denúncia després de la que va presentar el jove que va destapar el cas escrivint una carta al papa Francesc. Ahir, els tres capellans i el professor de religió detinguts per la seva participació en una xarxa de pederastes van continuar tot el dia declarant a la prefectura de policia de Granada, en espera de ser traslladats al jutjat d'instrucció número 4 per ser interrogats.

Els detinguts formen part d'un grup conegut com Los Romanones, liderats pel pare Roman, un grup de sacerdots amb un alt nivell econòmic i diverses cases a la província de Granada, en algunes de les quals haurien comès els abusos sexuals.

El papa Francesc va dir ahir que “la veritat és la veritat i no l'hem d'amagar”, fent referència als presumptes abusos a menors ocorreguts a Granada. “Sí, vaig rebre la carta, la vaig llegir, i vaig trucar a qui l'havia escrit i li vaig dir: demà mateix vés a veure el bisbe”, va explicar ahir el papa Bergoglio a l'avió que el tornava d'Estrasburg a Roma. El papa Francesc, que ahir va parlar al Parlament Europeu i al Consell d'Europa, va respondre als periodistes, que li van preguntar per aquest nou cas de pederàstia. Francesc va explicar amb relació aquest cas que ell mateix va escriure al bisbe per dir-li que “es posés a treballar en el cas i a investigar-lo”. “Vaig rebre la notícia amb un gran dolor, amb grandíssim dolor”, va admetre, “però la veritat és la veritat i no l'hem d'amagar”.

El denunciant que va destapar el cas és un jove que ara té 24 anys i va ser víctima de capellans pederastes quan en tenia 17.

LA FRASE

La veritat és la veritat i no l'hem d'amagar
Francesc
papa
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.